Очільник МОЗ назвав попередню ціну вакцини від коронавірусу

2856 0
Станом на зараз кінцева ціна на неї ще не сформована.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Вакцина від коронавірусу, яка з'явиться в Україні, може коштувати орієнтовно 37 доларів, що приблизно 1 048 гривень. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24».

Однак, як додає очільник МОЗ, станом на зараз кінцева ціна на неї ще не сформована.

«Є ціни, принаймні та інформація, яку нам надавали компанії виробників вакцин, які проводять третю фазу (клінічних випробувань – ред.). попередня ціна, яку вони давали, це 37 доларів», – каже Степанов.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Зокрема, таку ціну, за його словами, назвали дві компанії з Китаю і США. Це приблизна ціна, яку визначають, виходячи зі витрат на її виготовлення. Але компанії не виключають, що згодом зможуть суттєво знизити вартість вакцини.

Нагадаємо, влітку головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповідав, що вакцина від Covid-19, розроблена китайською компанією, орієнтовно коштуватиме 1000 гривень. За його словами, в Україні спершу вакцинуватимуть лікарів, співробітників силових структур, людей похилого віку та людей із хронічними захворюваннями.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!