Очільниця благодійного фонду і львів’янин вимагали гроші за медичні довідки для виїзду за кордон

1257 0
За свій вплив на медиків порушники вимагали п'ять тисяч доларів.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

Львівська обласна прокуратура затримала очільницю одного з благодійний фондів та 37-річного мешканця Львова, які вимагали та отримували неправомірну вигоду за вплив на посадових осіб закладів охорони здоров’я.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Йдеться про виготовлення медичних документів для безперешкодного перетину кордону особою мобілізаційного віку в період дії в Україні воєнного стану. За свій вплив на медиків вказані особи зажадали 5000 доларів США», - йдеться у повідомленні.

Фігурантів затримали в порядку ст. 208 КПК України. На цей час у справі проводять першочергові слідчі дії. Після їх завершення фігурантам повідомлять про підозру та оберуть запобіжний захід.

Читайте також: СБУ затримала чоловіка, який поширював відеофрагмент ракетного удару по Львову

Нагадаємо, що на Львівщині затримали імовірних організаторів схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними громадянами. Підозрювані нібито гарантували чоловікам за грошову винагороду 8 тисяч доларів переправити їх через державний кордон України.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!