Одещина: На відновлення енергосистеми потрібно 3-4 місяці

1539 0
Загалом в області цілодобово працює 206 бригад.
Фото: Укренерго

Фото: Укренерго

Енергетики ДТЕК та Укренерго подовжують відновлювати зруйновані енергооб’єкти в Одесі та області, однак за попередніми прогнозами, часу на їх відновлення знадобиться 3-4 місяці.

Енергетики продовжують невпинно працювати для того, щоб відновити зруйноване ворогом і отримати можливість відновити електропостачання для жителів міста та області за стабілізаційними графіками, повідомляє ДТЕК Одеські електромережі.

Загалом в Одеській області цілодобово працює 206 бригад ДТЕК Одеські електромережі задля усунення аварій та повернення світла в домівки клієнтів, щойно це стане можливим.

У Департаменті систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА конкретизують, що на відновлення потрібно буде 2-3 місяці.

«Ми розуміємо, наскільки складно такий довгий час перебувати без електропостачання. Особливо тим родинам, чиє житло повністю на електрозабезпеченні, у кого малі діти або рідні похилого віку. Саме тому, звертаємося до вас із проханням, якщо ви розумієте, що найближчим часом вам буде складно обходитися без електроенергії і ви маєте можливість тимчасово виїхати з міста Одеси до Одеської області або за її межі, то це варто зробити».

В ОДА наголошують, енергетики та органи влади інтенсивно працюватимуть над відновленням інфраструктури.

Після завершення робіт, енергокомпанія буде намагатися вмикати світло хоча б на невеликий час. Енергетики нагадують, коли в будинках з’явиться світло, не вмикати одночасно праски, бойлери, чайники чи електроплити в розетки. Це спровокує нові аварійні ситуації і ви можете залишитися без світла надовше.

Згодом речник Одеської ОВА Сергій Братчук пояснив, що йдеться не про відсутність світла протягом 2-3 місяців, а про тривалість відновлювальних робіт на енергооб’єктах.

«Щодо терміну 2-3 місяці. Мова йде про повне відновлення високовольтних мереж та відповідного технічного обладнання. Одеська ОВА та енергетики об’єднали зусилля для того, щоб електроенергія надійшла до помешкання кожного нашого земляка в найближчі дні», – написав він у Telegram.

Братчук також заявив, що жодних закликів до евакуації мешканців Одеси та області жоден представник влади в регіоні не робив.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!