Одне з приміщень «Будинку книги» на площі Міцкевича закрили

2080 0
Наразі у міськраді будуть з’ясовувати офіційну позицію ПрАТ «НАК «Надра України», якому належить ця будівля, на основі чого і якому орендарю віддали приміщення.
Фото: Андрій Маринюк

Фото: Андрій Маринюк

Одне з приміщень «Будинку книги» на площі Адама Міцкевича, 8, де функціонувала книгарня, закрили. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Натомість книгарня переїхала на вул. Січових Стрільців. І наразі у міськраді будуть з’ясовувати офіційну позицію ПрАТ «НАК «Надра України», якому належить ця будівля, на основі чого і якому орендарю віддали приміщення.

«В офіційних листах до компанії ми прописували, що, у разі, коли змінюватиметься власник, на першому поверсі має все ж бути забезпечена книгарня, навіть там, де її вже нема. Вони з цим погодилися», – каже Андрій Москаленко.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Перший львівський хмарочос

Нагадаємо, що напередодні Національна акціонерна компанія «Надра України» виставила на продаж будівлю на вул. Міцкевича, 8 у Львові, відому як перший у місті хмарочос та Будинок книги. Аукціон із продажу семиповерхової будівлі площею 8 273,8 кв. м на площі не відбувся. Ця будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення, вона належить ПрАТ «НАК «Надра України» на праві приватної власності.

Окрім цього, у Львові після книгарні «Глобус» на площі Галицькій, 12 закривається ще одна культова «Українська книгарня» на проспекті Шевченка, 8, поряд із НТШ. До 1 січня тут розпродують книги, решту повертатимуть у видавництва. Детальніше про те, чому так склалося і що тут планують відкрити, читайте за посилання наТvoemisto.tv.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!