Одне з приміщень, пов'язаних з «аферою століття», повернули у власність міста

2333 0
Вищий господарський суд України постановив повернути приміщення на вулиці Старознесенській, 194 у власність міста.
Фото: viv.fm

Фото: viv.fm

У Львові вдалося повернути в комунальну власність нежитлове приміщення площею 104,6 кв. м на вулиці Старознесенській, 194. Відомо, що приміщення пов'язане із «аферою століття» та було у списку незаконно приватизованих. Про це повідомляє видання lviv.nashigroshi.org.

Вищий господарський суд України постановив повернути приміщення у власність міста. Згідно з матеріалами справи, на право власності претендувало ТОВ «Любава Шанс», яке подало касаційну скаргу до Вищого господарського суду України. Юристи мерії довели незаконне вилучення майна: суд визнав ТОВ «Любава Шанс» недобросовісним набувачем.

Також суд відзначив, що «процес вибуття спірного нерухомого майна з володіння територіальної громади міста Львова відбувався з порушенням вимог законодавства».

Читайте також: Машинка перед Оперним збила літню жінку. Що робитиме місто?

Нагадаємо, міська рада Львова в 2016-му році втратила понад 20 об’єктів комунальної нерухомості. Будівлі знаходяться в центральній частині міста і коштують десятки мільйонів гривень.

9-го червня 2017-го року за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Управління комунальної власності Львівської міської ради, прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження. Під час розслідування з’ясовано, що фактично з комунальної власності здійснено незаконне вилучення тих об’єктів нерухомості, щодо яких Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради не володіло усіма документами щодо належності майна до комунальної власності, не здійснювало належного його обліку та не контролювало стан використання цих нерухомих об’єктів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!