Політична реклама

Одну з тублікарень Львівщини комп'ютеризували

1466 0
Туберкульозний диспансер у Дрогобичі, що на Львівщині, інформатизували – у трьох корпусах лікарні встановили достатню кількістю техніки, щоб дати можливість кожному лікарю мати доступ до комп’ютера та Інтернету, об'єднали всі комп'ютери у локальну мережу та встановили необхідне програмне забезпечення.

Відтепер лікарі зможуть зберігати всю інформацію в електронному вигляді і позбавитися від гори паперової документації, оперативно отримувати свіжу інформацію з Інтернету, спілкуватися між собою та з колегами з України і з інших країн для обміну досвідом і консультацій, брати участь в конференціях-онлайн та навчальних семінарах, зменшити час обробки даних пацієнтів та часу передачі даних між медичними працівниками, відслідковувати динаміку захворюваності на туберкульоз та інше.

«Цей проект – це крок до оцифрування інформації і можливість спілкування з лікарями з інших країн. На жаль, ми сьогодні визнаємо, що держава не в стані вирішувати всіх соціальних проблем в Україні, але ми, українці, готові зробити все, щоб подібна допомога від швейцарців була максимально ефективною. Наш час, наші знання, вміння, ми завжди готові вкладати в подібні проекти», – пояснив інженер комп’ютерних мереж, учасник проекту від української сторони Роман Бабчук.

Проект реалізував швейцарський Фонд «Ведмідь та Лев» і Швейцарський лотерейний фонд Картона Берна у співпраці з українськими партнерами. Проект розпочався ще в 2013 році і мав на меті інформатизацію роботи диспансеру.

Довідка:

Дрогобицький туберкульозний диспансер обслуговує цілий район Львівської області, кількістю 250 тис. населення. Персонал тубдиспансеру – це 101 людина, з яких 15 лікарів. Зараз Дрогобичський тубдиспансер має на обліку 2,5 тисяч хворих на туберкульоз.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!