Одяг львівської дизайнерки показали у Чикаго. Фото

3704 0
Минулої суботи, 6 серпня, в галереї Українського Інституту Модерного Мистецтва відбувся черговий показ мод – UaModna Fashion Show - 2016. Ця щорічна подія збирає багатьох шанувальників моди та краси – не лише українців, але й представників інших спільнот. Цьогоріч серед українських брендів були представлені і роботи львів’янки – Тетяни Палій.
фото: uamodna.com

фото: uamodna.com

Цього року було показано шість колекцій, дві з яких – українських дизайнерок в США - Надії Бундзяк з Чикаго (бренд дитячого одягу «ta Fleur») та Іри Лисої з Нью-Йорку (бренд LYSA, art project PANTELYK), інформують організатори.

На фото: роботи Іри Лисої

Три етнічні колекції були представлені брендами з України«Синій льон» (м.Дніпро), «Тетяни Палій» (м.Львів) та «Тетяни Щурової» (м.Дніпро). А новинкою стала участь неукраїнського дийзанера, а саме – бренду OTO Turkina з Молдови. Розкішні сукні від дизайнерки Олеї Туркиної, розписані ілюстраціями її батька художника – Олега Туркіна, стали справжнім хітом вечора.

Львівська ж мисткиня Тетяна Палій переносить орнаменти із вишивок на власні вироби. Таке поєднання старовинних візерунків з сучасним фасоном створює особливий настрій та додає виробу неповторного самобутності. 

На фото: роботи львів'янки Тетяни Палій

«Відкривали» показ маленькі моделі в яскравих сукенках, з букетами квітів у руках. Їх супроводжували ведучі вечора – українець Роман Петрівський та італієць Марко Мелло Амелі.

Відкриття показу

Колекцію «Синій Льон» зустріли з ентузіазмом, пам’ятаючи показ 2015 року, який закривали довгі сукні дніпровського бренду. Цього разу були представлені переважно короткі яскраві плаття.

На фото: колекція «Синій Льон»

Припали до смаку й рясно використані патріотичні та «петриківські» елементи у вишивці від Тетяни Щурової. Віночки, котрі прикрасили дівчат під час показів «Синього Льону» та «Тетяни Щурової», зробила чиказька майстриня Тетяна Хрін.

Додамо, що UaModna організовує покази колекцій дизайнерів, починаючи з 2013 року. Всього в Чикаго відбулося чотири покази і один – минулого року в Сакраменто, Каліфорнія. Також заплановані цього року в Сіетлі, штат Вашингтон та Монреалі, Канада.

Читайте також: Про моду «живу» і моду «офіційну»: цікаві факти від Зої Звиняцьківської

 

Опублікувала Наталія Середюк

Фото: uamodna.com 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!