«Один хворий заражає щонайменше двох у день». Львівський лікар – про поширення Covid-19

8503 0
За минулу добу в області виявили 469 підтверджених інфікованих.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

Кількість хворих на коронавірус буде зростати. Кожен хворий заражає, щонайменше, двох людей. Якщо люди не дотримуватимуться правил карантину, не будуть самоізолюватись, коли це необхідно, то система охорони здоров’я не впорається. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

«Кількість хворих буде зростати. Чим більше є хворих людей, тим більше вони можуть заразити. Це як піраміда. Кожен, хто є носієм ковіду і не дотримується ізоляції, заражає на день двох людей. Чим більше заражених, тим більше розповсюдження, якщо не дотримуватись ізоляції. А люди в нас не законослухняні», – розповідає лікар.

Читайте також: Пацієнтів із Сovid-19 прийматиме ще одна лікарня Львова

Він каже, що жорсткий карантин уповільнив би поширення вірусу, його потрібно вводити. «Розумію, яких збитків це завдає економіці. Але треба знаходити якісь шляхи, я не знаю, які. На це є відповідні люди, служби, зрештою, є уряд, держава, які мають думати», – додав він.

Читайте також: На Львівщині виявили понад 400 випадків Сovid-19. Статистика за минулу добу

Додамо, у Центрі легеневого здоров’я зайняті всі 170 ліжок для хворих з ковідними пневмоніями у чотирьох пульмонологічних відділеннях та в реанімації. Щодня із лікарні виписують 20-25 пацієнтів, стільки ж приймають.

Нагадаємо, на Львівщині різко збільшилась кількість випадків захворювання на Covid-19. За минулу добу в області виявили 469 нових інфікованих, 14 людей померли від ускладнень коронавірусної хвороби. Коронавірусну інфекцію на Львівщині виявили вже у 26 868 людей. 

Читайте також: У Львові склали адмінпротокол на організаторів людного концерту в центрі міста

У лікарнях Львова готують резерв ліжок для хворих на Covid-19. Найперше йдеться про збільшення кількості місць у лікарні швидкої допомоги, 8-й лікарні, 1-й, 4 та 5-й лікарнях Львова. Кількість додаткових місць має становити щонайменше 300-400 ліжок. Про жодні тимчасові мобільні госпіталі у приміщеннях стадіонів чи спортивних залів не йдеться, хіба ситуація вкрай загостриться.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!