Політична реклама

Один з болардів у Львові пошкодила «швидка допомога»

1892 0
Вчора, 28 квітня, на болард, що на вулиці Руській, наїхала карета «швидкої допомоги». Ремонт обійдеться у 2,5 тисячі гривень, заплатить страхова компанія.

«Болард на вулиці Руській пошкодили о 17.00. На місце приїжджали інспектори ДАІ. Він не зламаний, але пошкоджений. Швидка їхала з вулиці Підвальної, направлялася проти руху, перед нею якраз проїхав трамвай, і болард не встиг сховатись. Відтак швидка наїхала на нього. Пошкоджена лише верхня коронка боларда», – розповів радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід, пише видання Новий погляд.

За словами Олега Шміда, сьогодні уже визначено, що ремонт боларда обійдеться у 2,5 тисячі гривень, збитки відшкодує страхова компанія. Зараз боларди працюють у штатному режимі, а відремонтують пошкоджену частину протягом декількох днів.
Загалом, на боларди витратили 480 тисяч гривень, при цьому 154 тисячі потрібно ще заплатити.

«У Львові не дотримуються правил дорожнього руху, тому, власне, були введені боларди як примусовий захід. Відтак, з восьмої вечора до десятої ранку можна заїжджати у пішохідну зону, але з десятої до восьмої для проїзду потрібно оформити у Галицькій райадміністрації спеціальні перепустки, які дають право безперешкодно заїхати у центр міста на 15 хвилин, без права на паркування», – розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

За його словами, боларди повинні були запрацювати ще раніше. «Реалізація ідеї з болардами, яку запропонував Олег Шмід, затягнулася через недофінансування та через революційні події у Львові. Крім того, не були готові певні нормативні речі», – зазначив Олег Береза.

Загалом, як розповідає начальник «Львівавтодору», пішоходи позитивно оцінюють ініціативу зробити центр міста пішохідною зоною, а водіям радить пересідати на громадський транспорт або паркувати автомобілі подалі від центру.

Також він наголосив, що якщо автомобілі затримуватимуть довше, аніж на 15 хвилин, то водіям робитимуть попередження, в іншому випадку авто забиратимуть евакуатори.

Нагадаємо, з 26 квітня у Львові на вулицях Руській, Беринди та Братів Рогатинців запрацювали боларди. Відтак, в пішохідну зону, обмежену вулицями Валова – Підвальна – пл. Данила Галицького – вул. Гавришкевича – пл. Осмомисла – частково Театральна – частково Вірменська – пр. Свободи – пл. Міцкевича, можуть заїжджати лише трамваї, спецтехніка та карети швидкої допомоги.

ТЕГИ: боларди

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!