Політична реклама

Один з найстаровинніших готелів Львова повернуть державі

2509 0
Приватизований львівський готель "Жорж" повернуть у державну власність.

Приватизація пам'ятки архітектури місцевого значення, львівського готелю "Жорж" була здійсненна з порушенням законодавства та у інтересах кількох народних депутатів, повідомляє iPress.

У радянські часи готель "Інтурист" (теперішня назва «Жорж») був у списку пам’яток архітектури місцевого значення і внесений в реєстр пам'яток.

Проте в ухвалі Львівської міської ради від 14.10.2004 року цей об’єкт вже не був включений до переліку пам'яток архітектури місцевого значення.

За словами Наталії Горлач, колишнього керівника Львівського регіонального відділення Фонду держмайна (з 2005 по 2013 рік, яка на даний час обіймає посаду першого заступника начальника цієї ж державної установи), ТзОВ "Готельний комплекс "Жорж", яке було орендарем будівлі із початку 1990-х років, викупило будівлю таким чином: у 2007 році Регіональне відділення Фонду державного майна по Львівській області не дало згоду на приватизацію готелю на підставі того, що будівля мала б бути включена до переліку пам’яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації. Однак ТзОВ "Готельний комплекс "Жорж" звернулось з позовом до суду з вимогою визнати незаконними дії Фонду держмайна та виграло справу.

Однак громадськість насторожили дві речі - факт приватизації пам’ятки архітектури та ціна, за яку її відчужили. Зазначимо, що з початку 2005-го до листопада 2008 року в Україні діяв мораторій на приватизацію всіх пам'яток архітектури.

Договір уклали між РВ ФМД та покупцем 18 жовтня 2007 року за ціною 16,6 млн грн, що на той час становило трохи більше трьох мільйонів доларів. Зробивши нескладні підрахунки можна стверджувати, що один квадратний метр у центрі Львова обійшовся покупцеві у $500. Тоді як,  вартість нерухомості на проспекті Свободи на кінець 2007 року становила від $10тис до $15 тис за один квадратний метр на першому поверсі.

У правоохоронних органах за результатами перевірки порушено кримінальне провадження, вилучено всі оригінали документів. За виявленими фактами проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, як повідомляло Твоє місто, після продажу готелю, його одноосібним власником стала Ольга Філатова-Кривецька, дружина народного депутата від «Свободи» Ігоря Кривецького. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!