Одинадцята доба наступу. Противника деморалізовано, – Генштаб

2129 0
Окупанти, зазнаючи втрат, намагаються ухилятися від прямого вогневого контакту з українськими військами.
Фото: dshv.mil.gov.ua

Фото: dshv.mil.gov.ua

Розпочалася одинадцята доба героїчного протистояння українського народу проти російських окупантів. Збройні Сили та підрозділи Сил безпеки та оборони України ведуть запеклі бої, щоб утримати визначені рубежі. Відтак, ворог, зазнаючи втрат, постійно намагається ухилятися від прямого вогневого контакту з нашими військами. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Читайте також: Ця окупація тимчасова. Зеленський закликав українців йти у наступ і виганяти росіян

Зокрема, триває оборонна операція у межах Південної, Східної та Північної зон, де українські бійці намагаються відбити наступ ударних угруповань військ окупантів, нанести їм максимальних втрат, не допустити вторгнення їх в глибину, щоб утримати районні території держави та створити сприятливі умови для розгрому збройних сил росіян, а відтак, щоб відновити контроль за втраченими територіями. Українські військові здійснюють відбиття ударів засобів повітряного нападу ворога.

Продовжується оборона у східній частині Донецького операційного району. Там українські військові зосереджують основні зусилля на обороні міста Маріуполь та нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника.

Триває оборонна операція та оборонні бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків. Зокрема, підрозділи ДШВ ЗС України зупинили колони противника, що намагалися висунутися у бік Дніпропетровщини зі сторони Балаклії.

На Сіверщині бійці ЗСУ проводять операцію з оборони м. Чернігів.

На Волинському напрямку здійснюють підготовку всієї смуги оборони у визначеній операційній зоні вздовж державного кордону України.

Українські військові здійснюють оборону на приморському напрямку, зокрема, обороняють пункти базування, морські порти на Чорному морі. У Миколаївській області було сплановано та реалізовано захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника.

Читайте також: «Путіна можна посадити за ґрати», – прокурор у Нюрнберзькому процесі

Як зауважують у Генштабі ЗСУ, на інших напрямках бійці проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони, щоб не допустити наступу та діяльності російських диверсійно-розвідувальних груп.

Також Повітряні Сили ЗСУ зосередили зусилля для відбиття ракетно-авіаційних ударів ворога, на протиповітряному прикритті критичних об’єктів та військових угруповань. Загалом втрати авіаційної техніки військ російських окупантів становлять вже 88 літаків та вертольотів. Деяких російських льотчиків, які катапультувалися і вижили, знайшли українські воїни. Ворогам надали медичну допомогу й вони дають свідчення про злочини путінського режиму проти українського народу.

У Генштабі ЗСУ додають, що противник намагається не втратити наступального потенціалу, проте виходячи з ситуації, що склалася, він має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. Завдяки національному супротиву українців противник деморалізований. При цьому резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!