Офіс Президента готує закон про покарання за публікацію розмов чиновників

1917 0
За його словами, це необхідно для «захисту державної безпеки», але не уточняв, що саме передбачатиме новий закон.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

У Офісі президента готують новий законопроєкт, який передбачатиме покарання за публікацію таємних розмов чиновників.  Про це у коментарі Washington Post сказав голова Офісу Андрій Єрмак.

За його словами, це необхідно для «захисту державної безпеки», але не уточняв, що саме передбачатиме новий закон.

«Це не нормально, коли хтось записує главу держави. (Йдеться про плівки перемовин Петра Порошенка і Джо Байдена – ред.). І не важливо, чи цей незаконний вчинок здійснив громадянин України через якісь внутрішні мотиви, чи за цим стоять якісь іноземні спецслужби», – вважає Андрій Єрмак.

Додамо, що 19 травня нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

У партії «Європейська солідарність», нардепом від якої тепер є Петро Порошенко, заявили, що оприлюднені аудіофрагменти «сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію». Там додали, що одним із завдань пресконференції Андрія Деркача «є лобіювання інтересів олігарха Коломойського».

Записи таємних розмов торкнулися і самого Андрія Єрмака. 29 березня народний депутат Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких брат голови Офісу президента Андрія Єрмака проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади. Тоді правоохоронці відкрили низку кримінальних проваджень, але лише одне з них стосується саме змісту оприлюднених відео, решта – лише пов'язані з самим фактом публікації компромату на главу ОП. Брат глави ОП Денис Єрмак визнав, що на оприлюднених відео саме він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!