Офіс президента рекомендує готувати санаторії для госпіталізації хворих із Covid-19

1080 0
Санаторії залучатимуть коли бракуватиме місць у лікарнях.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Госпіталі для пацієнтів з Covid-19 планують розгорнути у санаторіях. Таку можливість розглядають в Офісі президента, почати роботу планують уже в найближчі тижні. Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, місцева влада має сконцентруватися на санаторіях у разі нестачі лікарень для перепрофілювання під лікування пацієнтів з Covid-19.

«У деяких регіонах дійсно лікарні перепрофілювати неможливо. Ми відпрацьовуємо два шляхи. Перший – це санаторії. МОЗ оцінив, скільки грошей потрібно витратити на технічне оснащення і ремонти в санаторіях і палацах спорту. З'ясувалося, що санаторії дешевші», — зазначив Кирило Тимошенко.

Читайте також: На «Арені Львів» можуть розгорнути мобільний госпіталь для хворих із коронавірусом

Він зазначив, що облдержадміністраціям доручили спершу сконцентруватися на лікарнях. А вже якщо їх не вистачає – на санаторіях.

«Якщо немає санаторіїв, – тоді дивимося спортзали й все інше. Думаю, що найближчими тижнями будуть зроблені кілька госпіталів вже не на базі лікарень», – додав він.

Нагадаємо, повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих на Covid-19 на добу. В Україні за минулу добу, 20 листопада, Covid-19 підтвердили у 14 580 людей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!