Офіційно: в Україні замінили термін «інвалід» на «людина з інвалідністю»

1923 0
Напередодні Верховна Рада проголосувала за зміни в низці законодавчих актів.
фото: uazmi.org

фото: uazmi.org

Верховна Рада 19 грудня ухвалила законопроект №6710 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо соціального захисту осіб з інвалідністю), яким у 42 законах змінила термін «інвалід» на «людина з інвалідністю», повідомляє «Укрінформ».

Слова «інвалід», «особа з обмеженими фізичними можливостями», «інвалід війни» та «дитина-інвалід» в усіх відмінках і числах замінили відповідно словами «особа з інвалідністю», «особа з інвалідністю внаслідок війни» та «дитина з інвалідністю» у відповідних відмінках і числах.

Читайте також: Місто бар'єрів. Як почувається у Львові людина на візку

Таким чином парламент привів чинне законодавство в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї та запровадження європейських стандартів у цій сфері.

Депутати передбачили, що посвідчення, видані до набрання чинності цього закону, у яких застосовуються слова «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни», а також пенсійні посвідчення, в яких зазначаються ці слова, є дійсними протягом строку, на який їх видано.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!