Оголошено конкурс на найкращий мурал на Дорошенка. Як податися

1586 0
Переможець отримає 5 тисяч грн та право реалізації проекту. Мурал планують відкрити на свято Покрови.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

У Львові оголосили конкурс на краще рішення художнього оформлення торцевої стіни над входом до ветеранської ресторації «Патріот». Реєструватися можна до 8 вересня, а подавати роботи – до 20 вересня. Замовником робіт є Ветеранська ресторація «Патріот», за підтримки Львівської міської ради в особі відділу урбаністики ЛКП Інститут просторового розвитку.

Як інформує прес-служба Львівської міської ради, організатори конкурсу будуть раді бачити в зображенні образ героя України Василя Сліпака. «Це є чоловік, який співав у Паризькій опері, поїхав добровольцем на війну і загинув. Він мав комфортне життя, але без вагань пішов на ризик і пожертвував собою в ім’я світлих інтересів нашої держави», – зазначив Юрій Антонов, співвласник ресторації. Проте цей образ є лише одним з варіантів, конкурсанти можуть використовувати інші образи.

Читайте також: Від Малевича до Сліпака. Що запропонували розмістити на новому муралі на Дорошенка

Учасники конкурсу за бажанням можуть зробити відповідні до ідеї муралу ескізні пропозиції зміни дизайну вхідної групи, що складається зі сходів до закладу, дашка, літного майданчика та місця для куріння поряд. Зображення може обіграти середовище - навколишні споруди, дизайн площі, найближче дерево.

До участі у конкурсі запрошуються художники, що працюють у будь-якій техніці. Попередній досвід створення зображень саме в формі муралу не є обов’язковим.

На етапі реєстрації на конкурс потенційні конкурсанти подають зображення своїх попередніх робіт образотворчого мистецтва. Протягом першого етапу журі відбере учасників, що братимуть участь у конкурсі. Учасники, що не пройшли відбір на першому етапі, зможуть при бажанні подати свої проекти поза конкурсом.

Призовий фонд конкурсу становить 10000 гривень. Перша премія - 5000 грн, друга 3000 грн, третя - 2000 грн. За рішенням журі, премії можуть бути розподілені між кількома учасниками, або не присуджуватись. Перше місце отримує премію та можливість реалізації проекту.

Кінцевий термін реєстрації: 8 вересня 2017. Для реєстрації необхідно заповнити анкету. Роботи приймають до 20 вересня включно.

Контактні особи:

Юрій Антонов (організатор, співзасновник ресторації) 0671945580

Олександра Сладкова (умови конкурсу) 0638933920


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!