У Львові обговорили об'єднання Охматдиту і Чорнобильської лікарні

2492 0
Питання вирішуватиме лише Львівська обласна рада.

Сьогодні, 10 жовтня, у Львові відбулось засідання комісії з питань охорони здоров'я Громадської ради при ЛОДА, на якому, зокрема, обговорювали об'єднання двох комунальних закладів ЛОР - Охматдиту і ЗУСДМЦ (Чорнобильської лікарні). про це повідомляє Tvoemisto.tv.

На засідання прийшли представники колективів медзакладів, Департаменту охорони здоров'я ЛОДА, управління майном спільної власності ЛОР та представники громадськості.

Керівниця Департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак розповіла, що про жодну ліквідацію Охматдиту не йдеться, його приміщення будуть також збережені. Коли у залі повідомили, що голова ЛОДА Маркіян Мальський відкликав проєкт рішення про об'єднання медзакладів, Ірина Микичак зазначила, що процес ініціював департамент, і вона, як його керівниця, свого підпису не відкликала.

Читайте також: Львівський Охматдит планують приєднати до Чорнобильської лікарні

Представник управління майном спільної власності зазначив, що обидві лікарні є власністю ЛОР, тож виключно депутати можуть вирішувати це питання. Він додав, що у вівторок, 8 жовтня, на засіданні профільної комісії до проєкту рішення внесли два нових пункти: про обов'язкове працевлаштування усього персоналу обидвох медзакладів та про виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво нового регіонального центру дитячої медицини. Відтак, ЛОР розглядатиме це рішення.

Ірина Микичак додала, що обговорення об'єднання у трудових колективах обох медзакладів і в професійному колі тривають вже давно, відбулась низка зустрічей і загалом працівники не проти об'єднання, лише мають низку зауважень. А неправдиві заяви про ліквідацію Охматдиту почали надходити від громадських організацій, що не мають жодного стосунку до Охматдиту або Чорнобильської лікарні.

Під час обговорення голова ГО "Батьківська рада Львівщини" Олена Пономарева сказала, що до неї надійшло багато звернень від батьків, які бояться закриття Охматдиту. Тому вона зареєструвала петицію проти ліквідації Охматдиту.

Інша громадська активістка Зоряна Іванків сказала, що у 2020 році відбудуться вибори нової облради Львівщини, тож варто відкласти це питання до того часу. Її підтримали оплесками.

Також пролунала низка запитань від "простих громадян", що не були пов'язані з предметом обговорень.

Наприкінці Ірина Микичак сказала, що дискусія є безпредметною і вона не ініціюватиме жодних питань на сесію ЛОР щодо подальшої долі обох лікарень.

Читайте також: Так працює увесь світ. Ірина Микичак про штрафи й бонуси для лікарів та зміни для пацієнтів

"Тут є три-чотири людини, які мають фахову освіту в галузі економіки закладів охорони здоров'я. І мені прикро, що колектив, який в цьому не розбирається, хоче керувати, і що люди з вищою освітою, до того ж, із медичного середовища, не розуміють, про що ідеться. Тож пускаємо вас у вільне плавання. У 2020 році розпочнеться реформа і нове фінансування, тоді кожен виживатиме сам", - сказала Ірина Микичак і залишила залу.

Додамо, виконувачка обов'язків директорки Охматдиту Олександра Бурда та директор ЗУСДМЦ Андрій Синюта у своїх виступах підтримали об'єднання медзакладів.

Про те, що передбачає об'єднання та як пройшло обговорення, читайте завтра у розгорнутому матеріалі Tvoemisto.tv.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!