Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів

2170 0
Кількість хворих на коронавірус, кількість госпіталізованих та кількість смертей внаслідок захворювань на коронавірус на Львівщині суттєво зросла за останній тиждень. А темпи вакцинації суттєво сповільнилися. Tvoemisto.tv проаналізувало найважливіші показники в контексті пандемії Covid-19.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

За вересень на Львівщині кількість хворих на COVID-19 зросла у понад 6,6 разів порівняно з серпнем, а кількість померлих від COVID-19 – у понад 6,1 рази. Натомість, попит на вакцини від COVID-19 слабшає. Tvoemisto.tv проаналізувало найважливіші показники в контексті пандемії COVID-19 за минулий місяць і тиждень. 

Вакцинація

За вересень на Львівщині використали для щеплень лише трохи менше доз вакцин від COVID-19, ніж у серпні, але минулий тиждень підтвердив, що попит на вакцини падає, бо закінчуються охочі вакцинуватися — на 20% за тиждень знизилась кількість щеплених першими дозами. Загалом, від 27 вересня до 3 жовтня на Львівщині зробили 43645 щеплень (і першими, і другими дозами). Для порівняння – за попередній тиждень вересня (від 20 до 27 вересня) в області зробили 49207 щеплень, а за перший тиждень вересня (від 30 серпня до 5 вересня) — 52097. 

 

 

 

Станом на 4 жовтня у Львівській області повністю вакцинованими від COVID-19 є приблизно 13,6% мешканців. За цим показником Львівщина займає, як і тиждень тому, 13-те місце в Україні. У першій п’ятірці, як і раніше — Київ, Київська, Полтавська, Черкаська та Дніпропетровська області.

Переглянути, якими вакцинами щепили львів’ян та мешканців Львівщини протягом усієї вакцинальної кампанії можна на графіку нижче.

 

Захворюваність

У вересні на Львівщині кількість хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 зросла у понад 6,6 рази порівняно з серпнем. У серпні таких хворих було лише 1570, а у вересні — 10380. 

За тиждень з 27 вересня до 3 жовтня вересня на Львівщині 4485 хворим підтвердили діагноз COVID-19. Це знову значне зростання порівняно з попереднім тижнем (тоді хворих було виявлено 3435).

Більшу кількість підтверджених діагнозів, ніж на Львівщині, отримали за минулий тиждень лише у Харківській (6300 нових хворих) та Дніпропетровській областях. З урахуванням чисельності населення, на тлі інших регіонів на Львівщині із захворюваністю загрозлива ситуація, але не настільки як у Чернівецькій, Харківській, Херсонській, Сумській, Хмельницькій, Запорізькій областях. 

 

Госпіталізації

За вересень кількість зайнятих хворими на COVID-19 ліжок у лікарнях області зросла з 368 (увечері 1 вересня) до 1633 (увечері 30 вересня), у понад 4,4 рази.

Ще гірша новина: після короткої стабілізації, що мала місце тиждень тому, 2 жовтня стався черговий стрибок госпіталізацій (265 хворих за цей день). Наприкінці минулого тижня кількість зайнятих ліжок зросла до 1868 (станом на вечір 3 жовтня, в неділю). За минулий тиждень (з 27 вересня до 3 жовтня) лікарні області прийняли ще більше нових хворих з підозрою на COVID-19 або підтвердженим діагнозом – 1231. За попередній тиждень (від 20 до 26 вересня) нових хворих у стаціонарах було менше — 1060. 

 

За кількістю хворих у стаціонарах (на кінець доби 3 жовтня) Львівщина є на третьому місці в Україні після Дніпропетровщини та Харківщини. Водночас, з кількості нових госпіталізацій за тиждень на 100 тис. мешканців зрозуміло, що ситуація у Харківській, Чернівецькій, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій та Житомирській областях може бути набагато гіршою, ніж на Львівщині.

Смертність

У вересні на Львівщині кількість померлих від  COVID-19 (за датою оприлюднення) зросла у понад 6,1 рази порівняно з серпнем. У серпні зареєстрували 29 смертей від COVID-19. Натомість, у вересні — вже 177.  

Кількість оприлюднених смертей від COVID-19 зросла за минулий тиждень (87) у порівнянні з попереднім тижнем (56). Смертність є зараз вже приблизно на рівні кінця жовтня минулого року або середині березня цього року, і очевидно, буде далі зростати з огляду на збільшення госпіталізацій та кількості хворих з підтвердженим діагнозом. 

 

 


Більше ніж на Львівщині смертей від COVID-19 за минулий тиждень зареєстрували лише на Харківщині (113) та Одещині (88). 


Актуальну інформацію про поширення коронавірусної хвороби у регіонах та перебіг вакцинальної кампанії можна отримати за цим посиланням.

Дмитро Борисов



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!