«Охоплює апатія до всього». Сестра Севастіяна розповіла, як двічі хворіла на Covid-19

2271 0
Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я каже, що вервиця була її основними ліками.
Фото: Медіаресурс УГКЦ

Фото: Медіаресурс УГКЦ

Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна Карвацька двічі перехворіла на коронавірусну інфекцію. Про це вона розповіла в інтерв'ю для департаменту інформації УГКЦ.

Читайте також: Патріарший дім у Львові розпочне реабілітацію медичних працівників

Уперше сестра Севастіяна хворіла на початку пандемії, коли тільки заговорили, що люди мають проблеми з невідомою пневмонією, що дає велику смертність. Удруге вона захворіла, коли нещодавно доглядала за однією особою, хворою на Covid-19. Коли почалися перші симптоми, її одразу госпіталізували в Центр легеневого здоров’я у Львові.

«Якщо перший раз я хворіла вдома, усі симптоми знала, то лікування в стаціонарі має інший вигляд. У лікарні приймаєш велику кількість препаратів, спостерігаєш за пацієнтами, які лежать поруч цілими сім’ями, починаєш зовсім по-іншому сприймати і переосмислювати все, що відбувається.

Я лежала в палаті ще з однією лікаркою. Вона була разом зі мною в реанімації, а чоловік її лежав на іншому поверсі. Їй постійно приходили повідомлення про погіршення стану його здоров’я. Аж до самої його смерті», – розповіла с. Севастіяна Карвацька.

Читайте також: Львівський викладач пожертвував річну зарплату на закупівлю кисневого концентратора

У лікарні доводилося чути регулярні повідомлення про чиюсь смерть. І це важко перенести – до сліз і до відчаю, каже сестра Севастіяна.

«Були моменти, коли мені настільки було важко психологічно, що, здавалося, я не хочу нікого чути, бачити, з ніким спілкуватися. Насправді це було дуже важко, – важко було навіть зосередитися, щоб помолитися. Тримаєш вервицю в руках і постійно збиваєшся, який десяток по рахунку молишся. Настільки охоплює апатія до всього. Однак та вервичка, яку я постійно тримала в руках, була для мене найбільшим ліком», – розповіла с. Севастіяна Карвацька.

Після першого тижня лікування голові Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я стало трохи легше і їй вдалося побороти хворобу.

Читайте також: Халк прокидається. Львів'яни – про те, як Covid-19 впливає на психіку

Нагадаємо, що сестра Севастіяна Карвацька від початку пандемії разом із комісією допомагала хворим із Covid-19, зокрема видавала у користування кисневі концентратори, які були у дефіциті.

Загалом з початку епідемії у Львівській області на коронавірусну інфекцію захворіли 135 859 людей, померли внаслідок ускладнень від хвороби 3 557 пацієнтів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!