Охоронець Петра Димінського через суд вдруге відновив розслідування проти себе

2484 0
В ухвалі суду вказано, що прокурори та слідчі систематично не з’являлися на судові засідання.
фото ТСН

фото ТСН

Печерський районний суд міста Києва задовольнив скаргу охоронця Петра Димінського Андрія Борща і скасував постанову про закриття кримінального провадження за підозрою його у вчиненні смертельного ДТП. Про це повідомляють «Наші Гроші. Львів» з посилання на ухвалу суду від 29 серпня.

Зазначимо, що Андрій Борщ взяв на себе вину у вчинені ДТП на трасі Львів-Краковець у селі Ямельня Яворівського району, яка сталась 18 серпня минулого року. Тоді автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Тріла, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG.

19 серпня 2017 року Андрію Борщу повідомили про підозру у вчиненні ДТП, яке спричинило смерть потерпілого.

Читайте також: Суд дозволив затримати Димінського

Пізніше слідство призначило низку процесуальних дій, після яких з’ясувалось, що Андрій Борщ не керував машиною в момент аварії. Підозра впала на Петра Димінського, який ще 22 серпня 2017-го виїхав за кордон і не повертається в Україну.

За відсутністю в діях Андрія Борща складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 ККУ,  України, 7 грудня 2017-го прокурор постановив закрити кримінальне провадження. Цю постанову про закриття Борщ успішно оскаржив в суді на початку лютого 2018-го.

Тоді суддя мотивував своє рішення тим, що досудове розслідування проведено неповно та однобічно, а тому рішення про закриття провадження прийнято передчасно.

Читайте також: Поліція оголосила Димінського в розшук

Вдруге провадження закрили 28 лютого цього року. Борщ знову подав скаргу. Тепер суд повторно прийняв рішення на користь заявника, оскільки, незважаючи на неодноразові вимоги, матеріали кримінального провадження для їх дослідження в судовому засіданні так і не були представлені. Більше того, в ухвалі суду вказано, прокурори та слідчі систематично не з’являлися на судові засідання.

Нагадаємо, що Андрія Борща також підозрюють за ч.2 ст. 384 ККУ – введення в оману суду або іншого уповноваженого органу. Нещодавно повідомлялось, що поліція завершила розслідування щодо завідомо неправдивих показів трьох учасників смертельної ДТП, справи передали до суду. Що стосується четвертої особи, яка надала неправдиві свідчення, розслідування закінчується.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!