Політична реклама

Охоронцям українських супермаркетів найближчим часом зброю не видаватимуть

1049 0
У зв'язку з набуттям чинності 18 жовтня закону "Про охоронну діяльність" охоронцям у супермаркетах зброя видаватися не буде.

Про це пише ТСН посилаючись на інтерв'ю в "Комсомольской правде" президента Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.

Відповідаючи на питання видання, яка ймовірність того, що озброєна охорона з'явиться в супермаркетах, Шабовта відповів, що це "практично виключено".

"Стаття 16 закону чітко зазначає, що застосування спецзасобів неприпустимо в багатолюдних місцях. Крім того, існує небезпека, що підозрюваний у крадіжці покупець може вихопити у охоронця пістолет і відкрити стрілянину", - сказав він.

Водночас Шабовта повідомив, що спецзасоби охорона зможе застосувати тільки після попередження в разі явної загрози для себе чи для іншої особи. Без попередження - тільки в разі раптового нападу. Також президент Української федерації професіоналів безпеки підкреслив, що адміністрація магазину повинна нести відповідальність за камери зберігання на своїй території. "Отже, цей пункт вона вносить у договір з охоронною фірмою. Якщо цього не зробили навмисно, то прямих зобов'язань у охоронців перед покупцями, звичайно, не буде", - сказав він.

Шабовта зазначив, що найближчим часом зброя охоронцям видаватися не буде. "Закон визначив лише право на використання спецзасобів. Їхный перелік і зона розповсюдження будуть визначені спеціальною постановою Кабінету міністрів України, яку почнуть розробляти, коли закон набуде чинності", - підсумував він, відзначивши, що йдеться виключно про травматичну зброю.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!