Оксана Линів показала творіння скульптури Моцарта, яку встановлять у Львові

7883 0
Цього року у Львові відзначають 230-річчя від дня народження піаніста та композитора Франца Ксавера.
Фото: Оксана Линів

Фото: Оксана Линів

Відома диригентка Оксана Линів показала фото скульптури піаніста та композитора Франца Ксавера, яку мають намір встановити у Львові. Пам'ятник створює скульптор Себастьян Швайкерт.

Читайте також: Пам'ятник молодшому Моцарту – протест проти пострадянських традицій чи культурологічна катастрофа

«Сьогодні ми з командою колег з Stiftung Mozarteum Salzburg Габрієле Рамзауер – директорки Моцартівських музеїв, Франціски Візані, художньої керівниці Саксонського Моцартівського фестивалю (Німеччина) мали можливість відвідати ательє скульптора Себастьяна Швайкерта», – повідомила Оксана Линів.

Ательє скульптора розташоване у передмісті Зальцбурга вже протягом 30 років, яке він заснував одразу після закінчення Віденської академії мистецтв. Саме тут він створює скульптуру для Львова.

«Ми більше ніж впевнені, що ця скульптура буде викликати у кожного власні емоції, але вже навіть зараз, ще в незавершеному стані, в процесі роботи, вона при спогляданні спонукає задуматися над неймовірною силою впливу музики Моцарта на світову культуру», – наголосила Оксана Линів.

Нагадаємо, що у Львові на площі Євгена Маланюка планують встановити пам’ятник композитору Францу Ксаверу Моцарту. Цього року у Львові відзначають 230-річчя від дня його народження. Рішення про встановлення алегоричної скульптурної композиції прийняли на виконкомі 29 квітня.

Проєкт на виконкомі представила відома диригентка, засновниця та арт-директорка Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів. Під час засідання вона пояснила, що площа Маланюка стане цікавим мистецьким простором, а сама скульптура буде третьою у світі і першою сучасною скульптурою в Україні.

Фото Оксани Линів

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!