Окупанти допустили працівників Запорізької АЕС на робочі місця і продовжують контролювати станцію

2708 0
Російський агресор здійснив обстріли з важкої техніки і захопив Запорізьку АЕС.

Найбільша в Європі АЕС зазнала нападу російських загарбників. Через сильний артилерійський вогонь здійнялася пожежа та пошкодила будівлю станції. Станом на ранок 4 березня, як повідомляє Міненерго, окупанти допустили працівників станції на свої робочі місця, і вони продовжують контролювати роботу станції.

Натомість територія станції захоплена і контрольована агресором, а міністр енергетики України веде термінові переговори з міжнародними партнерами.

Читайте також: Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України і Європи, - Зеленський

Додамо, що в ніч на п'ятницю (1.30 за київським часом) після обстрілу з боку російських військових спалахнула пожежа на найбільшій у Європі атомній електростанції – Запорізькій АЕС, що на сході України. АЕС уже була оточена російською армією, проте потужні обстріли почалися через кілька годин після того, як президент США Джо Байден заявив, що не може закрити небо над Україною.

Нагадаємо, у результаті обстрілів російськими окупантами Запорізької атомної електростанції в Енергодарі почалася пожежа. Глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твіттер заявив, що якщо станеться вибух, то він буде в 10 разів більший за Чорнобиль, а за словами президента Зеленського, ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи. Прем'єр Британії Борис Джонсон через це скликає екстрене засідання Радбез ООН.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!