Окупанти форсували Сіверський Донець, закріплюються у Лисичанську та Білогорівці, – Генштаб

1022 0
На Харківському напрямку ЗСУ придушили ворожу спробу штурмових дій. Окупанти намагаються не допустити наступу українських бійців.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Росіяни форсували річку Сіверський Донець, закріплюються в районах Лисичанська та Білогорівки. Готуються до відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Так, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без суттєвих змін. На останньому, з території Курської області, агресор застосовував артилерію та вертольоти армійської авіації для ураження позицій сил оборони у районах населених пунктів Василівське, Білопілля, Бачівськ і Вовківка Сумської області.

Читайте також: «Треба йти до кінця», – львів’янка Оля Біщук, яка воює в складі тероборони на сході України

На Харківському напрямку угруповання військ рф за підтримки армійської авіації зосереджує зусилля на сковуванні дій українських військ та недопущенні їх переходу у наступ. У напрямку населеного пункту Прудянка українські воїни рішуче придушили ворожу спробу штурмових дій. Щоб порушити системи управління та зв’язку сил оборони, росіяни активно використовують комплекси радіоелектронної боротьби.

На Слов’янському напрямку, за інформацією Генштабу, російські підрозділи штурмовими діями намагаються встановити контроль над населеними пунктами Богородичне, Мазанівка та Долина. Бойові дії тривають.

Зазначається, що агресор здійснює перегрупування військ для відновлення наступу. З цією метою переміщено батальйонну тактичну групу з району міста Ізюм у напрямку населеного пункту Сніжківка, розгорнуто додаткові підрозділи ствольної артилерії.

На Донецькому напрямку основні зусилля угруповань противника зосереджені на поступовому витісненні підрозділів сил оборони на рубіж Сіверськ – Федорівка – Бахмут.

На Краматорському напрямку після проведення артилерійської підготовки російські військові форсували річку Сіверський Донець, закріплюються в районах населених пунктів Лисичанськ та Білогорівка.

Як інформують у Генштабі, на Бахмутському напрямку окупанти активізували обстріли позицій військ ЗСУ зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдали масованих ракетних ударів у районах населених пунктів Покровське, Берестове, Спірне та в районі Вуглегірської ТЕС. За підтримки артилерії ворог веде наступальні дії в районах населених пунктів Василівка, Берестове, Спірне, Клинове та Майорськ, але успіху не має.

Читайте також: «Дивилися, як на воїнів». Прикордонник із «Азовсталі» розповів про перебування у російському полоні

На Авдіївському та Курахівському напрямках окупанти вели штурмові дії у напрямках населених пунктів Побєда та Мар’їнка. Штурмова авіація рф завдала ракетних ударів в районах східної околиці населеного пункту Авдіївка та Мар’їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росія здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування підрозділів сил оборони та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках основні зусилля агресора зосереджуються на спробах повернення втрачених позицій в районах населених пунктів Іванівка, Потьомкине і Мирне та недопущенні проведення українськими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Ворог удосконалює інженерне обладнання позицій в районі Нововоскресенського.

У Генштабі зазначають, що у межах логістичного забезпечення військ з тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію «Каланчак» (Мирне у Херсонській області) переміщено 17 вагонів з боєприпасами.

Крім того, у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Попри це, українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи небезуспішно продовжують вогневе ураження складів боєприпасів і скупчень живої сили та військової техніки російських окупантів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!