Окупанти можуть завдати ракетного удару по українських полонених під час «суду» в Маріуполі

940 0
Щоб додати вигляд «легітимності» цій акції, окупанти готують спеціально навчених «свідків» та завозять представників російських ЗМІ.
Маріуполь/Фото: з відкритих джерел

Маріуполь/Фото: з відкритих джерел

На День Незалежності України окупанти планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі показове «судилище» над полоненими захисниками «Азовсталі». Також за одним із можливих сценаріїв вони можуть завдати по приміщенню, де це проводитиметься, ракетного удару, аби перекласти провину на Україну. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони. 

«Для цього в терміновому порядку переобладнується вціліле приміщення Маріупольської камерної філармонії. На сцені філармонії монтують залізні клітки, в яких будуть утримувати українських захисників. Також зводять кілька нових тимчасових споруд поруч з приміщенням. Щоб додати вигляд «легітимності» цій акції, окупанти готують спеціально навчених «свідків» та завозять представників рашистських «ЗМІ», − пояснюють у відомстві. 

Читайте також: Ердоган пропонує Зеленському організувати зустріч із путіним

За одним із можливих сценаріїв окупантів, додають в ГУР, росіяни можуть завдати по приміщенню точкового ракетного удару. За реалізації такого сценарію вони спробують перекласти провину за скоєний злочин на Україну.

Нагадаємо, російські загарбники готують у Маріуполі псевдосуд над українськими військовополоненими на День Незалежності України 24 серпня. За словами мера міста Вадима Бойченка, однією із ймовірних причин цього є відсутність перемог рф на фронті, щоб показати хоч якісь «досягнення» – перемогу над полоненими. Він наголошує, що такі дії – це військовий злочин. Існувала домовленість із представниками Червоного Хреста і ООН, що полонені, які склали зброю, будуть їхати виключно в бік України, тобто їх не мають судити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!