Окупанти намагаються поповнити втрати і масово мобілізують комунальників на Луганщині

635 0
У Станиці Луганській працівників комунальних служб примусово поставили на облік за російським законодавством і провели так званий медогляд.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Окупанти намагаються поповнювати свої втрати в живій силі та масово мобілізують чоловіків на тимчасово окупованих територіях. Так, за наявною інформацією, у Станиці Луганській Луганської області працівників комунальних служб примусово поставили на військовий облік за російським законодавством та провели так званий медогляд. За його результатами всі виявилися придатними до військової служби.

Джерелоранкове зведення Генштабу ЗСУ

Підтверджені ураження живої сили, озброєння та військової техніки противника за попередні дні. У результаті точних ударів Сил оборони ворог зазнав наступних втрат в районах населених пунктів Запорізької області: Молочанськ – до 40 поранених, Кам’янка-Дніпровська – 5 одиниць озброєння і військової техніки та близько 25 поранених, Енергодар – до 20 поранених, Оріхів та Гуляйполе – до 5 одиниць озброєння і військової техніки та до 50 поранених, Пологи – близько 7 одиниць військової техніки та до 30 поранених. Інформація уточнюється.

Читайте також: «Азовець» про полон: нам дали право вибору, у 300 з 600 поранених вже гноїлися рани

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Торське, Спірне, Соледар, Бахмут, Майорськ, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала понад 30 ударів. Підтверджені ураження 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Також підрозділи протиповітряної оборони збили 15 ворожих БпЛА.

Коротко по напрямках:

На Волинському, Поліському та Сіверському – без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БпЛА Shahed-136 з території республіки білорусь.

На інших напрямках противник обстрілював:

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Ветеринарне, Висока Яруга, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Гатище, Дворічне, Зелене, Козача Лопань, Красне та Огірцеве Харківської області;
  • на Краматорському напрямку – з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Берестове, Петропавлівка, Першотравневе Харківської області; Греківка і Новоєгорівка Луганської області та Зарічне, Терни, Торське і Ямполівка на Донеччині;
  • на Бахмутському – з танків та реактивної артилерії неподалік населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Опитне, Соледар і Яковлівка Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Бердичі, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Новомихайлівка та Первомайське Донецької області.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – ворог наступальних дій не вів. Обстрілював з артилерії різних типів біля населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Володимирівка, Вугледар та Парасковіївка Донецької області.
  • на Південнобузькому напрямку – вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Зокрема, Нікополь і Новокам’янка на Дніпропетровщині, Тернові Поди, Партизанське, Широке Миколаївської області та Мирне на Херсонщині.

Протягом минулої доби противник завдав 2 ракетні та 26 авіаційних ударів, понад 80 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони більш як 20 населених пунктів. Зокрема, Білопілля на Сумщині, Слов’янськ, Павлівка та Новосілка Донецької області, Марганець Дніпропетровської області, Правдине та Білогірка Херсонської області. Ворог атакував Миколаїв 15 дронами-камікадзе, 11 з них українські захисники збили.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!