Окупанти намагаються залучити до участі в бойових діях засуджених жінок, – Генштаб

825 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Соледар, Донеччина / Українські бійці дивляться в бік, де ведеться бій з окупантами / Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Соледар, Донеччина / Українські бійці дивляться в бік, де ведеться бій з окупантами / Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Противник намагається залучити до участі в бойових діях засуджених жінок. Упродовж тижня окупанти завербували близько 50 осіб із виправної колонії міста Сніжне тимчасово окупованої території Донецької області. Також відомо, що їх направили на територію російської федерації для проходження підготовки.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти перегруповуються на окремих напрямках, а основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Протягом доби ворог 9 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Українські захисники знищили ще майже 500 окупантів, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – ситуація залишається незмінною, противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах, проте наступальних угруповань окупантів не виявили.
  • На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Піщане, Кислівка та Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському – вогневого впливу зазнали Терни Донецької області та Макіївка, Площанка і Діброва – Луганської.
  • На Бахмутському напрямку під вогневе ураження потрапили Спірне, Берестове, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському – ворог обстрілював Авдіївку, Первомайське, Георгіївку, Мар’їнку, Побєду та Новомихайлівку.
  • На Новопавлівському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка та Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Щербаки Запорізької області та Антонівка і Херсон.

 

Українська авіація протягом доби завдала 3 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника, зенітно-ракетний комплекс та склад пально-мастильних матеріалів.

__________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!