Окупанти намагаються зупинити просування українських військ до кордону, – Генштаб

1641 0
На Донбасі окупанти намагаються взяти під контроль три населених пункти.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні та намагається встановити повний контроль над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримати сухопутний коридор між цими територіями та окупованим Кримом, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Читайте також: Росіяни запустили по території України від 10 до 12 гіперзвукових ракет

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках все без суттєвих змін.

На Слобожанському напрямку ворог діє угрупованням, що складається з окремих підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів. Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України, здійснюють ведення розвідки підрозділів Сил оборони на північ та північний-схід від міста Харків.

На Ізюмському напрямку угруповання зі складу окремих підрозділів 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ зосереджує основні зусилля на нанесенні вогневого ураження нашим підрозділам.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ зосереджене на наступальних діях, щоб взяти під повний контроль міста Рубіжне, захоплення населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк.

Читайте також: Від оголошення тривоги до прильоту ракети до Львова минає орієнтовно 10 хвилин

Не припиняє штурмових дій на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдієвському, Курахівському напрямках за підтримки підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

В місті Маріуполь ворог блокує наші підрозділи у районі заводу «Азовсталь». За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії. Наносить ракетно-бомбові удари.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках підрозділи противника  намагаються покращити своє тактичне положення.

На Миколаївському напрямку ворог продовжує здійснювати обстріли позиції захисників України. Для придушення каналів радіозв’язку противник застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Криворізькому напрямку були обстріли підрозділів наших військ із застосуванням артилерії. З метою закріплення на захопленій території проводить інженерні роботи та створення нових позицій в районах населених пунктів Брускинське та Велика Олександрівка.

На Таврійському напрямку проводить демонстративні дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони, вдосконалює інженерне обладнання своїх позицій, поповнює запаси.

На Бессарабському напрямку ситуація у Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у повній бойовій готовності.

Противник продовжує знищувати цивільну інфраструктуру України шляхом завдання ракетних-бомбових ударів та здійснюючи артилерійські обстріли населених пунктів та об’єктів інфраструктури.

Постійні обстріли російськими військами не дозволяють провести повноцінну евакуацію цивільних та поранених осіб із зони бойових дій.

Читайте також: На Львівщині реалізують проєкт, який допоможе ефективніше збивати російські ракети

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ  було уражено 4 БпЛА типу «Орлан-10». Крім того, одна з бригад десантно-штурмових військ Збройних Сил України знищила один вертоліт Мі-24.

На території Донецької та Луганської областей українські захисники за минулу добу відбили 12 атак ворога, знищили 12 танків, 4 артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, 7 автомобілів та 2 одиниці спеціальної інженерної техніки противника.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv розпитало у експертів, якими ракетами росія обстрілює українські міста, які ракети збити найважче та які маємо засоби ППО. Детальніше читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!