Окупанти не полишають спроб покращити тактичне положення на двох напрямках

748 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Ворог продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському та не полишає спроб покращити тактичне положення на Куп’янському і Лиманському напрямках. Протягом доби російські окупанти завдали 5 ракетних та 5 авіаційних ударів, а також близько 15 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню, включаючи нічний обстріл цивільної інфраструктури міста Марганця Дніпропетровської області. Удень ворог обстріляв Часів Яр Донецької області, де є жертви серед мирного населення.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління, 2 склади боєприпасів та 3 райони зосередження живої сили противника.

Читайте також: Україна повернула ще 64 полонених військових ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • на Слобожанському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів: Шевченка, Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Строївка та Куп’янськ Харківської області.
  • на Куп’янському – ворог обстріляв райони Новомлинська, Крохмального і Берестового Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки на Луганщині.
  • на Лиманському напрямку під вогневий вплив потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка та Діброва Луганської області.
  • на Бахмутському – противник обстрілював Верхньокам’янське, Білогорівку, Бахмут, Кліщіївку, Андріївку, Олександро-Шультине, Курдюмівку, Озарянівку та Нью-Йорк Донецької області.
  • на Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Костянтинівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • на Новопавлівському – противник обстріляв по районах Времівки, Великої Новосілки, Нескучного, Вугледара та Микільського Донецької області.
  • на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує мінометні та артилерійські обстріли цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро. Шкоди зазнали понад 25 населених пунктів. Серед них –Новопіль Донецької області; Степове, Гуляйполе, Щербаки, Мала Токмачка і Дорожнянка Запорізької області; Марганець на Дніпропетровщині та Новодмитрівка, Качкарівка, Херсон, Інженерне і Львове Херсонської області. Вночі противник також завдав ракетного удару по місту Очаків Миколаївської області.

 

20 грудня цього року Сили оборони завдали удару по скупченню живої сили противника біля Миколаївки Скадовського району Херсонської області. У результаті нього уражені до 140 військовослужбовців російських окупаційних військ та знищені 8 вантажних автомобілів Камаз з боєприпасами. За уточненою інформацією, в результаті ураження 20 грудня польового аеродрому ворога біля Каховки Херсонської області окупанти втратили до 150 осіб вбитими та близько 50 пораненими. Знищені до 20 одиниць військової техніки різного типу.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!