Окупанти не здатні воювати з нашою армією, тому атакують незахищених – Резніков

1449 0
Водночас росіяни вбили більше цивільних, ніж загинуло бійців усіх структур оборони.
Фото: wikipedia

Фото: wikipedia

Опір російській інтервенції триває вже два тижні. Україна не лише вистоїла, а й переходить до контратак. Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну і поводяться як злочинці і боягузи вбиваючи і захоплюючи у заручники мирних громадян, жінок та дітей. Про це під час вечірнього звернення зазначив Міністр оборони Олексій Резніков.

За його словами, станом на 10 березня, російські інтервенти вбили більше цивільних українських громадян, ніж загинуло в бою наших військових з усіх структур сектору оборони.

Читайте також: Понад 200 підприємств готові переїхати із зони бойових дій на Захід України

«Кремль бомбить школи, лікарні і пологові будинки. Москва нікого не захищає. Вона знищує. Вони не здатні воювати з нашою армією, гвардією, теробороною. Тому атакують найбільш незахищених», – каже Олексій Резніков.

Міністр зазначає, що за кожного українця ми помстимося і ніхто не залишиться безкарним за всі жахи і зло, що вони принесли Україні і світові.

У пріоритеті зараз організація гуманітарних коридорів для евакуації громадян з міст, що піддаються найбільшим атакам. Насамперед, це Маріуполь, міста на Сумщині, Харківщині, деякі передмістя Києва. А також доставка гуманітарних вантажів.

До лав тероборони вступило понад 100 тис. українців. Також понад 200 тисяч наших громадян повернулися з Європи, щоб захищати свою країну. Крім цього є іноземні добровольці, які готові воювати з російським нацизмом. Наразі до бойових підрозділів будуть відправлятися ті, хто має відповідні навички, зброю та оснащення, але ті, хто записався у тероборону повинні бути на контакті з центром комплектування по місцю фактичного проживання. Це потрібно не тільки для оборони, а загалом для країни та економіки. Щоб ми розуміли усі можливості і могли планувати.

За словами Олексія Резнікова, щоб була підтримка армії повинна вистояти економіка, тож маємо запустити роботу всього, що можна.

Читайте також: Чи можна буде засудити Росію в Гаазі. Політолог-міжнародник про російсько-українську війну

«У Центральній та Західній Україні будуть розгортатися додаткові виробничі майданчики, які працюватимуть для сфери оборони. Також частину потужностей перенесуть цивільні підприємства, що знаходяться у зоні ризику», – каже він, звертаючись до усіх: «Отримуйте зарплату, сплачуйте комунальні послуги, по можливості намагайтеся не випасти з економічних процесів. Ми розуміємо, що багатьом зараз дуже складно. Тому просимо робити те, що у ваших силах».

Нагадаємо, Максим Козицький закликав підприємців у Львівській області повернутися до роботи та виплачувати працівникам зарплати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!