Окупанти перекидають БТГ з Росії і йдуть у наступ, – Генштаб ЗСУ

1351 0
На Сєверодонецькому напрямку загарбники встановили контроль над населеним пунктом Новотошківське, ведуть наступ у напрямку населених пунктів Нижнє та Оріхове.
Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по житлових кварталах на території України. Триває наступ противника у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з окупованим Кримом. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ сьогодні, 27 квітня, під час ранкового зведення.

Коротко по напрямках:

Найбільша активність угруповання окупаційних військ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Противник доукомплектовує підрозділи, які зазнали втрат і дістає з складів техніку. Транспортування техніки на територію України здійснюється зазвичай залізничним транспортом.

На Слобожанському напрямку противник продовжує завдавати авіаційних ударів та уражати артилерією інфраструктуру міста Харкова.

На Ізюмському напрямку підрозділи зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії у напрямку Барвінкового. Противник оволодів північно-східною околицею населеного пункту Велика Комишуваха, а також взяв під контроль населений пункт Заводи.

Читайте також: Росія готує ракетний удар по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення, – розвідка

До міста Ізюм з Білгородської області окупанти перекинули дві батальйонних тактичних групи зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ. Крім того, у районах населених пунктів Бєлгородської області противник розгорнув два ракетних дивізіони ОТРК «Іскандер-М».

На Донецькому напрямку підрозділи ворога ведуть активні дії практично вздовж всій лінії зіткнення. Основні зусилля противника зосереджені на Сєверодонецькому, Попаснянському і Курахівському напрямках з метою взяття під повний контроль Попасної, Рубіжного та розвитку наступу на Лиман, Сєверодонецьк і Слов’янськ.

На Лиманському напрямку противник встановив контроль над населеним пунктом Зарічне, здійснював штурмові дії у районі населеного пункту Ямпіль.

На Сєверодонецькому напрямку загарбники встановили контроль над населеним пунктом Новотошківське, ведуть наступ у напрямку населених пунктів Нижнє та Оріхове.

На Маріупольському напрямку ворог здійснює масований вогневий вплив та блокування наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. У місті окупанти продовжують проводити фільтраційні заходи стосовно цивільного населення.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник закріплюється на раніше зайнятих позиціях та обстрілює позиції ЗСУ.

На Миколаївському, Криворізькому і Запорізькому напрямках ворог намагається покращити своє тактичне положення. З цією метою здійснює перегрупування підрозділів, нарощує систему вогневого ураження, а також проводить повітряну розвідку.

Читайте також: Росія офіційно заявила, що хоче контролювати українські схід і південь

Силами підрозділів росгвардії окупанти проводять фільтраційні заходи в районах населених пунктів Киселівка і Станіслав Херсонської області.

На Таврійському напрямку підрозділи противника здійснюють інженерне обладнання позицій та поповнення запасів.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не відзначається.

Нагадаємо, стало відомо, що на території невизнаного Придністров’я підрозділи оперативної групи російських військ приведені у повну бойову готовність. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!