Окупанти перевдягаються у цивільних в Херсоні та готують місто до вуличних боїв

946 0
За інформацією Генштабу, місто Херсон залишила значна частина населення.
Фото: nikcenter.org

Фото: nikcenter.org

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Тернова Харківської області; Білогорівка та Золотарівка Луганської області та Лиман, Іванград, Соледар, Новокалинове, Озарянівка, Одрадівка і Первомайське на Донеччині. 

Джерело: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

За інформацією Генштабу, місто Херсон залишила значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися у місті, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв. Станом на 21 жовтня російські окупанти проводять заходи з вивільнення приміщень Каховської лікарні від пацієнтів та медичного персоналу. В місті Енергодарі російські військові грабують залишені квартири та готелі, в яких проживали.

Читайте також: путін змушує лукашенка вступити у відкриту війну, – розвідка

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському– без суттєвих змін. Триває розгортання спільного регіонального угруповання військ російської федерації та республіки білорусь. Протягом доби авіація противника здійснювала навчально-тренувальні польоти в повітряному просторі республіки білорусь. За наявною інформацією, між російськими та білоруськими військовими відзначаються непоодинокі випадки конфліктів на тлі національної приналежності та зухвалого ставлення росіян до білорусів.

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії біля населених пунктів Українське, Миколаївка, Красний Хутір та Гай Чернігівської області, а також Покровка на Сумщині;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Вовчанськ, Гатище, Глибоке, Мілове, Огірцеве, Нескучне, Стариця, Тернова, Стрілеча та Чугунівка;
  • на Куп’янському напрямку – з мінометів та реактивної артилерії біля населених пунктів Колодязне, Дворічна, Богданівка, Берестове та Кислівка;
  • на Лиманському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік населених пунктів Кармазинівка, Зарічне, Шийківка та Терни;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Андріївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Іванград, Роздолівка, Зеленопілля, Кліщіївка та Опитне;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії, в районах Авдіївки, Веселого, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Водяного та Первомайського.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів. Здійснив обстріли в районах Вугледара, Пречистівки, Времівки, Великої Новосілки, Білогір’я, Зеленого Гаю та Малої Токмачки.
  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед них: Нововоскресенське, Мирне, Давидів Брід та Новогреднєве.

 

Поряд з пошуком зброї російське військове керівництво не полишає спроб залучення до війни в України іноземних найманців. За наявною інформацією, у одній із країн Близького Сходу, продовжується вербування бойовиків. Зростає рівень невдоволення діями військового керівництва з боку цивільного населення російської федерації. Зокрема, через мобілізацію, яка і досі триває у віддалених регіонах, незважаючи на офіційне оголошення її завершення.

Читайте також: Україна і 7 країн приєднались до восьмого пакета санкцій ЄС проти рф

Підтверджені вогневе ураження Силами оборони 20 жовтня цього року ремонтної бази окупантів та ворожої техніки в районі Нової Каховки, що на Херсонщині. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 16 ударів. Підтверджені ураження 3 опорних пунктів і 10 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили ворожий літак Су-25 та один БпЛА типу Орлан-10.

Воїни ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 2 пункти управління, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, зенітний ракетний комплекс С-300 противника, ворожу артилерію на вогневих позиціях та ще 5 важливих цілей.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!