Окупанти планують вивезти цивільних з Кремінної, Сіверодонецька та Рубіжного, – Генштаб

714 0
Через складну гуманітарну ситуацію, що склалася у Луганській області, окупанти планують провести повну евакуацію цивільного населення з населених пунктів Кремінної, Сіверодонецька та Рубіжного вглиб тимчасово окупованих територій.
Фото: informator.ua

Фото: informator.ua

Протягом поточної доби російські окупанти завдали 2 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Натомість авіація Сил оборони України протягом доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. У свою чергу, воїни ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, а також 7 районів зосередження живої сили та ОВТ окупантів.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. За інформацією Генштабу ЗСУ, військовий комісаріат Брестської області оголосив тендер на друк бланків приписів мобілізованих у кількості 50 тис. примірників з терміном виконання замовлення до 31 грудня поточного року.

Також ворог обстрілював:

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів: Амбарне, Анискине, Бударки, Вовчанськ, Кам’янка, Соснівка та Яблунівка Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів біля населених пунктів: Берестове, Кислівка і Крохмальне Харківської області; Макіївка, Невське і Стельмахівка на Луганщині та Невельське і Торське Донецької області;
  • на Бахмутському – зі всього спектру артилерії поблизу населених пунктів: Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Григорівка, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне та Спірне Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – з різнокаліберної артилерії біля Водяного, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Первомайського Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку – з артилерії різних типів неподалік населених пунктів: Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Новопіль, Павлівка та Пречистівка на Донеччині;
  • на Запорізькому напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів: Гуляйполе, Залізничне, Малинівка, Ольгівське, Темирівка Запорізької області.
  • На Херсонському – артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Дудчани, Золота Балка, Миколаївка, Милове та Чорнобаївка Херсонської області.

 

Через складну гуманітарну ситуацію, що склалася у Луганській області, окупанти планують провести повну евакуацію цивільного населення з населених пунктів Кремінної, Сіверодонецька та Рубіжного вглиб тимчасово окупованих територій.

Читайте також: «Це вам за Маріуполь! За Старичі! За Львів!» Артилеристи 80-ки показали, як знищують окупантів

За уточненою інформацією, підтверджені ураження пункту управління одного з підрозділів окупаційних військ в місті Горлівка Донецької області. У результаті удару знищені 7 вантажних автомобілів та 2 гармати МТ-12 «Рапіра». Також 15 загарбників поранені 3 МТ-ЛБ. Інформація щодо загиблих окупантів уточнюється.

У Маріуполі окупаційна влада замість забезпечення мінімальних побутових потреб населення розширює зони покриття джерел пропаганди. Так, окупанти запускають в ефір телеканал «Маріуполь-24». Цілодобове мовлення планують запровадити протягом місяця.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!