Окупанти почали евакуацію колаборантів із тимчасово окупованих територій на Луганщині

1333 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Окупанти розпочали заходи з евакуації населення з тимчасово окупованих територій. До виїзду готують колаборантів із сім’ями у Троїцькому районі Луганської області. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Греківка, Невське, Кремінна і Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут і Іванівське Донецької області. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів. Знищено 4 БпЛА противника типу «Орлан-10». А наші ракетники та артилеристи уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника та 1 важку вогнеметну систему «Cолнцепьок».

Читайте також: ЗСУ відбили атаки ворога біля 10 населених пунктів, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без змін, наступальних угруповань противника не виявили. У той же час обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка, Тимоновичі і Янжулівка Чернігівської області; Вільна Слобода – Сумської та Ветеринарне, Глибоке, Огірцеве, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії біля населених пунктів: Новомлинськ, Дворічна, Западне, Голубівка, Куп’янськ і Кислівка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському – обстріляно Терни і Торське Донецької області та Макіївка, Червонопопівка і Діброва - Луганської.
  • На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Спірне, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Нью-Йорк та Дружба.
  • На Авдіївському – під ворожий вогонь потрапили Тоненьке, Водяне, Новомихайлівка, Георгіївка та Мар’їнка.
  • На Новопавлівському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Пречистівка, Велика Новосілка, Нескучне, Богоявленка та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – постраждали райони 24 населених пункти, зокрема, Новопіль і Времівка на Донеччині; Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Новоданилівка, Мала Токмачка Запорізької області та Качкарівка, Республіканець, Козацьке і Херсон.

 

Протягом минулої доби противник завдав 20 авіаційних та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі Харківської та Миколаївської областей, є жертви серед цивільного населення. Понад 90 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню. Росіяни продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, зазнають великих втрат.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!