Окупанти зазнають втрат і продовжують наступ на двох напрямках, – Генштаб

774 0
Авіація протягом поточної доби завдала 4 удари по ворогу.
Фото: АР

Фото: АР

Росіяни продовжують обстрілювати населені пункти та інфраструктурні об'єкти з усіх видів зброї, намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках фронту.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Авіація протягом поточної доби завдала 4 удари: 3 – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 – по позиції зенітного ракетного комплексу.  Воїни ракетних військ і артилерії уразили район зосередження особового складу та ОВТ ворога і позицію ЗРК окупантів.

Читайте також: ППО збила 51 з 70 російських ракет під час масованої атаки

Коротко по напрямках: 

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій. Загарбники вели обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обʼєктів в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Зеленопілля, Авдіївка, Водяне, Первомайське та Невельське.
  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв з реактивних систем залпового вогню район населеного пункту Кустине Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку у прикордонних районах Бєлгородської області противник продовжує утримувати підрозділи своїх військ для проведення демонстраційних дій. Періодично веде обстріли позицій наших військ, а також населених пунктів Харківської області поблизу державного кордону України.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обороняється. Здійснює обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії, зокрема, в районах населених пунктів Кислівка, Крохмальне і Берестове Харківської області та Макіївка і Білогорівка на Луганщині.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Від артилерійського вогню противника постраждали райони близько 10 населених пунктів.
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону. Задіяли ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Мар’ївка Дніпропетровської області та Херсон, Токарівка, Антонівка і Дніпровське на Херсонщині.

 

Читайте також: Росіяни здійснили масований ракетний обстріл по Україні. Є загиблі і поранені

У Генштабі повідомили, що росіяни продовжують зазнавати втрат. Так, до лікарняних закладів міста Горлівка протягом останніх днів доставлено понад 30 важкопоранених військовослужбовців з північно-західної околиці міста. На тимчасово зайнятій території Луганської області окупанти продовжують примусове переселення проукраїнськиналаштованих жителів. Так, під проводом контрдиверсійних дій, протягом минулого тижня з населених пунктів Денежникове та Штормове Луганської області вивезено близько 20 місцевих фермерів. Підтверджено ураження ЗСУ живої сили та військової техніки окупантів за попередні дні.

В Луганській області уражено склад боєприпасів, близько 50 окупантів знищено та до 50 – поранено. В Запорізькій області втрати ворога склали до 15 осіб вбитими та до 20 – пораненими.

Нагадаємо, Європарламент під час голосування 23 листопада підтримав резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму. ЇЇ підтримали 494 європарламентарі, 58 були проти, 44 утрималися.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!