Окупанти продовжують наступальні дії на сході та грабують селян, – Генштаб

1610 0
На одному з сільгосптовариств викрали понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Російські окупанти продовжують блокувати українські підрозділи у Маріуполі, у районі заводу «Азовсталь». На тимчасово зайнятих територіях окупаційна влада надалі обмежує пересування, затримує місцевих жителів та блокує гуманітарні вантажі з території України. Окрім того, російські окупанти грабують селян. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Кам’янка-Дніпровська викрали понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За попередню добу українські захисники урази 15 повітряних цілей: один літак, п’ять крилатих ракет та дев’ять безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях завдають контрударів. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили дев’ять атак ворога, знищено шість танків, одну артилерійську систему, дванадцять одиниць броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку.

Читайте також: Ворог посилює авіаційні удари. ЗСУ знищили 15 ворожих цілей в небі над Україною

За даними Генштабу, противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, наступальних дій не було. Підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянки державного кордону з Україною.

На Сіверському напрямку змін у діяльності та складі угруповання противника не виявили.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні займаних позицій в районі міста Харкова та намагається здійснювати вогневе ураження підрозділів Збройних Сил України на окремих напрямках.

Читайте також: У США схвалили закон про ленд-ліз для України

На Ізюмському напрямку активних наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на веденні розвідки, виявленні оборонних позицій підрозділів Сил оборони та їх ураженні вогнем артилерії.

На Донецькому і Таврійському напрямках, з метою недопущення перегрупування наших військ, ворог здійснює обстріли позицій із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню вздовж всієї лінії зіткнення.

Нагадаємо, що палата представників США 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз. Закон надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!