Окупанти захопили лікарню в Маріуполі та взяли в заручники лікарів і пацієнтів

2658 0
З лікарні неможливо вийти, люди сидять у підвалі.
Фото: керівник Донецької ОВА Павло Кириленко

Фото: керівник Донецької ОВА Павло Кириленко

Російські окупанти захопили обласну лікарню інтенсивного лікування у Маріуполі та взяли в заручники персонал та пацієнтів. Таку звістку встиг передати один з працівників закладу, повідомив у Telegram керівник Донецької ОВА Павло Кириленко.

«З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під’їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки… До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб із сусідніх будинків. Вийти нам не можна», – йшлося у повідомленні працівника лікарні.

Зазначається, що днями цю лікарню російські загарбники практично зруйнували. У результаті в основному корпусі від бомбардувань впали плити перекриття. При цьому персонал і пацієнти продовжували перебувати у пристосованому підвальному приміщенні, де працювали та лікувалися.

«Російським нелюдам мало руйнувань – тепер вони зробили із людей заручників. Звертаюся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці злісні порушення норм і звичаїв війни, на ці кричущі злочини проти людяності», – зауважив керівник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Він додав, що Росія та кожен її громадянин, який причетний до злочинів в Україні, має бути покараний за вчинення злочинів проти українського народу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!