Російські окупанти захопили у полон 1700 українців

2281 0
Серед полонених – 500 жінок.
Фото: armyinform

Фото: armyinform

Російські окупанти захопили у полон 1700 українських військових та цивільних, з яких 500 – жінки. Про це віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграації тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила в інтерв’ю Reuters.

З її слів, окупанти принижують гідність полонених жінок, не дають їм сідати, голять наголо та щодня роздягають «для огляду». Відомо також про факти зґвалтувань та побиття українських дівчат та жінок.

Читайте також: Відбувся ще один обмін. Україна повернула з полону 26 людей

«Вони хочуть, щоб ми були налякані. Вони хочуть, щоб ми плакали та були жертвами. Але ми не такі. Наші дівчата та жінки... просять нас продовжувати боротися за нашу перемогу», – підкреслила Верещук.

Разом з тим, Москва заявляє, що надає українським військовополоненим «усе необхідне» та «висококваліфіковану медичну допомогу» відповідно до міжнародного права. Та, у свою чергу, звинувачує Україну в катуванні її військовополонених.

Читайте також: СБУ просить повідомляти про підозрілих осіб чи техніку біля стратегічних об'єктів

Верещук повідомила, що російськ окупанти тримають у полоні мирних мешканців, в тому числі священиків, журналістів та активістів та утримують у камерах разом зі злочинцями. Чимало полонених росіяни вивезли до Курська, Брянська та Ростова. У намірах росії використовувати полонених українців як «обмінний фонд».

Нагадаємо, 9 квітня між Україною та росією відбувся третій обмін полоненими. Додому повернулися 26 людей – цивільних та військових.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!