Росія зірвала евакуацію. Подоляк та Арахамія готові їхати в Маріуполь

1742 0
Бійці закликають евакуювати мирне населення, а також військовий гарнізон, який залишився у місті.
Фото/t.me.polkazov

Фото/t.me.polkazov

Гуманітарний коридор із Маріуполя до Запоріжжя для жінок із дітьми та літніх людей зірвали російські окупанти, тому евакуація не відбулася так, як планувалося. Російські окупанти знову цьому завадили. Про це у Telegram повідомила міністерка з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

Читайте також: У Маріуполі домовилися про гуманітарний коридор для жінок, дітей і літніх людей

«Через відсутність контролю над власними військовими на місцях окупанти не змогли забезпечити належне припинення вогню. Також через властиву неорганізованість та нехлюйство окупанти не змогли забезпечити вчасний підвіз людей до точки, де чекали десятки наших автобусів і швидких», – написала вона.

Намагання вивезти людей з Маріуполя, з її слів продовжать 21 квітня.

Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар повідомив, що захисники Маріуполя готові евакуюватися з міста за підтримки третьої сторони. Паламар додав, що у Маріуполь готові відправитися представники переговорної групи України Давид Арахамія та Михайло Подоляк для зустрічі з російською стороною щодо евакуації.

«Ми спілкувалися сьогодні з вищим політичним керівництвом. Це саме Давид Арахамія та Михайло Подоляк, які заявляють, що готові приїхати на переговори до Маріуполя з Мединським і Слуцьким щодо евакуації військового гарнізону, який тут залишився. Ми готові евакуютися за підтримки третьої сторони з міста Маріуполь зі своєю стрілецькою зброєю для того, щоб врятувати особовий склад, щоб евакуювати поранених та забрати тіла загиблих і поховати їх з почестями на території непідконтрольній РФ», – сказав Паламар.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

Військовий разом з побратимами закликав весь цивілізований світ долучитися до гарантій безпеки. При цьому він наголосив, що захисники не підтримують вимоги рф щодо складання зброї та здачі у полон.

Радник голови Офісу президента та член переговорної групи Михайло Подоляк ввечері підтвердив слова командира полку «Азов» Святослава Паламара про готовність у будь-якому форматі говорити з росіянами про евакуацію.

«Ми готові провести «спеціальний раунд переговорів» прямо в Маріуполі. Один на один. Два на два. Врятувати наших хлопців, Азовців, військових, мирних жителів, дітей, живих і поранених. Усі. Бо вони наші. Бо вони в моєму серці. Назавжди», – написав він у Twitter.

Додамо, що гуманітарних коридорів в Україні не було вже три дні, а з Маріуполя людей не випускали ще раніше – з 11 квітня. 

Нагадаємо, у ніч на 20 квітня командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав світових лідерів терміново провести «екстракцію» з Маріуполя: вивезти кілька сотень військових і цивільних з «Азовсталі» у безпечне місце на території третьої держави. Учора, 19 квітня, Служба безпеки України оприлюднила розмову ростовського командира взводу росіян, у якій ідеться про те, що завод «Азовсталь» у Маріуполі вони мають зрівняти з землею. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!