Окупація Харкова може бути метою Росії, – Зеленський

2066 0
Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення».
Фото: Харківський вибір

Фото: Харківський вибір

Якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. Про це повідомляє Ліга.нет з посиланням на інтерв'ю президента Володимира Зеленського для The Washington Post.

Читайте також: «Час перевірити бомбосховища і плани евакуації з будинків». Експерт про загрозу з боку Росії

«Якщо Росія вирішить посилити їхню ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований», – сказав він.

За словами Зеленського, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент.

«Але я не знаю, що вони збираються робити, тому що це великі міста. У Харкові проживають понад 1 млн жителів. Це не буде просто окупацією, це буде початком великомасштабної війни», – зазначив президент.

Додамо, що в цьому ж інтерв'ю Зеленський заявив, що президент Росії Володимир Путін помиляється, якщо розраховує на підтримку кремлівської політики багатьма українцями або сподівається встановити у Києві лояльний до Москви уряд.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Нагадаємо, про те, чи готова Україна до російських провокацій, чи можливе російське вторгнення в Україну, читайте в інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком. Також Тvoemisto.tv організувало публічну дискусію про те, чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу Росії.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!