Олег Скрипка привезе до Львова «Країну мрій». Де і коли?

2780 0
Невдовзі Львів вкотре прийме один з найбільших українських фестивалів «Країна мрій». Натхненник заходу Олег Скрипка підтвердив, що до свята Покрови у Львові відбудеться фестиваль.
фото: facebook-сторінка Країни мрій

фото: facebook-сторінка Країни мрій

«Це етнічний фестиваль, який присвячений відродженню та підтримці українських традицій. Традиції стають сучасними і впроваджуються в наше життя. У Львові ми проводитимемо втретє цей фестиваль і хочу зазначити, що Львів – наш найкращий партнер», – зазначив Олег Скрипка.

Цьогоріч святкування у Львові вирішили приурочити до свята Покрови, яке відзначають 14 жовтня.

«Ми приурочуємо «Країну мрій» до свята Покрови – це козацьке свято. Козацька велич зараз відроджується в Україні, цей козацький дух зараз нам дуже потрібен, щоб перемогти ворога, а козацька пісня вкрай важлива і має високу стратегічну і політичну роль», – розповів музикант.

Відтак протягом двох днів, 11-12 жовтня, на локаціях Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» будуть виступи гуртів, а також ярмаркове розмаїття. Це – алея народних ремісників, книжковий ярмарок, автентичні майстер-класи, виставка народного малярства, дитяча галявина, етнічні кухні тощо.

Сам фестиваль, на відміну від попередніх років у Львові, буде більш роковим. Так, серед гуртів, які виступатимуть, є Тартак, ТНМК, Воплі Відоплясова. Окрім цього, буде і електронна сцена, де буде поєднання електронної та етнічної музики. Та від автентики в музиці вирішили не відмовлятися, зважаючи на те, що в Києві свого часу була сцена сучасної кобзарської пісні, де виступали молоді виконавці.

«Країна Мрій» – один з найбільший в Україні фестиваль. Керманичем та ідейним натхненником фестивалю є музикант і громадський діяч Олег Скрипка. 12 років зусиллям організаторів фестивалю та волонтерів організовується цей захід.

За інформацією прес-служби Львівської міської ради

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!