Олександр Усик став чемпіоном світу у суперважкій вазі

1789 0
Він переміг, відібравши пояси WBA, WBO, IBF та IBO у ентоні Джошуа.

Українець Олександр Усик у Лондоні здобув перемогу над британцем Ентоні Джошуа і став чемпіоном світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO, передає Суспільне. 

Читайте також: Львівські «динамівці» перемогли на відкритому кубку Львова з водного поло

Це був третій бій Усика у суперважкій вазі і його перший бій за титул чемпіона світу, а  Ентоні Джошуа захищав свої титули. Перемога українця означає, що він став чемпіоном у двох різних вагових категоріях. І цим самим увійшов в історію боксу.

Усик на останніх секундах дванадцятого раунду пішов у активну атаку, затиснувши суперника на канатах, і за оцінками суддів одноголосно став переможцем. 

Українець вже не вперше став чемпіоном світу у професійному боксі. У 2018 році він став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі, здобувши перемогу у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії над росіянином Муратом Гассієвим.

Читайте також: Львів’янин виборов «бронзу» на Кубку світу зі змішаних єдиноборств

Додамо, що після перемоги Олександр Усик затанцював переможний гопак, як це було на Олімпійських іграх у 2012 році у тому ж Лондоні. Шанувальники боксу чекали цього танцю понад 9 років.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!