Олександрійський патріархат офіційно визнав ПЦУ

1992 0
Раніше ПЦУ визнала Православна церква Греції.
Фото: Петро Порошенко / Twitter

Фото: Петро Порошенко / Twitter

Олександрійський патріархат офіційно визнав автокефальну Православну церкву України. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ Євстратій Зоря.

«Сьогодні, 8 листопада, патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архістратига Михаїла (за новим стилем) у храмі Архангелів під час Божественної літургії поминав ім‘я митрополита Київського і всієї України Епіфанія як предстоятеля автокефальної Православної церкви України», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Євстратій Зоря опублікував офіційне повідомлення про визнання патріаршого і синодального Томосу вселенського патріархату про автокефалію української церкви.

Читайте також: Православна церква може внести зміни до календаря

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 6 січня Православна церква України отримала Томос. ПЦУ уже визнала Православна церква Греції, а Елладська церква офіційно почала євхаристійне спілкування з Православною церквою України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!