Олена Старікова стала найкращою спортсменкою Львівщини у грудні

915 0
Особистий тренер львів'янки став найкращим тренером місяця.
Фото: НОК України у Львівській області

Фото: НОК України у Львівській області

Видатна трекова велогонщиця, Заслужена майстриня спорту України, 25-річна «львівська ракета» Олена Старікова стала найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками грудня 2021 року. Про це повідомили у НОК України у Львівській області.

Читайте також: Львівська велогонщиця здобула срібло на чемпіонаті Європи

Зазначається, що на початку грудня олімпійська віцечемпіонка здобула перемогу на фінальному етапі Ліги чемпіонів з велоспорту на треку, що відбувся на початку грудня у Лондоні. Львівська спортсменка перемогла у кейріні.

Крім того, особистий тренер Олени Старікової – Заслужений тренер України Євген Болібрух також став найкращим тренером Львівщини за підсумками грудня.

Нагадаємо, що льввівська велогонщиця стала найкращою спортсменкою Львівщини у 2020 році. 

Довідково

Олена Старікова народилася 22 квітня 1996 р. у м. Харків. Майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту (трек), член національної збірної команди України з велосипедного спорту (трек), вихованка Харківського вищого училища фізичної культури №1, випускниця Харківської Академії фізичної культури.

Чемпіонка Європи (2020, Пловдив), срібна призерка чемпіонату світу (2019, Прушкув), володарка Кубку світу у спринті (2017); призерка чемпіонатів Європи (2018-2020); срібна призерка ІІ Європейських Ігор-2019 в Мінську.

5 серпня 2021 року львівська велогонщиця Олена Старікова посіла четверте місце у фінальному заїзді дисципліни кейрін на літніх Олімпійських іграх 2020 року в Токіо, а 8 серпня 2021 року завоювала срібну медаль у спринті з велоспорту.

У жовтні 2021 року Олена Старікова виборола титул віцечемпіонки Європи у дисципліні кейрін чемпіонаті Європи з велоспорту та треку. Завойоване «срібло» чемпіонату Європи стало 8-ою нагородою львівської велогонщиці в її спортивній кар'єрі. Це дало можливість Старіковій стати найбільш титулованою українкою в історії європейських чемпіонатів. 

З 2018 р. представляє Львівську область, Збройні сили України та є спортсменкою Львівської школи вищої спортивної майстерності.

Нагороджена Орденом Княгині Ольги III ст. (15 липня 2019).

Перший тренер Марія Зарванська (Харків). Особистий тренер – МСМК Євген Болібрух (Львів).

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!