Олена Зеленська в Конгресі США попросила більше зброї для України

1859 0
За її словами США знають, що таке терористичні атаки, і завжди прагнули перемогти тероризм.
Фото: АР

Фото: АР

Перша леді Олена Зеленська під час виступу у Конгресі США подякувала за потужну підтримку та звернулася з проханням допомогти Україні зупинити російський терор і надати більше зброї, щоби захистити мир і життя українців. Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми щиро вдячні за те, що Сполучені Штати стоять поруч із нами в боротьбі за наші спільні цінності — людське життя й незалежність. Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки росія вбиває, Америка рятує. І ви маєте про це знати. Дякуємо вам», — наголосила вона.

Читайте також: Україна отримає від США ще чотири системи HIMARS

Водночас вона підкреслила, що війна ще не скінчилася.

«Я зараз прошу про річ, якої б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброї! Зброї не для того, щоби нести війну на чужу землю, а щоби захистити свій дім і право прокидатися у ньому живим», — сказала перша леді.

Вона зауважила, що просить також надати Україні засоби протиповітряної оборони. За її словами США знають, що таке терористичні атаки, і завжди прагнули перемогти тероризм.

«Тож допоможіть нам спинити терор проти українців, і це буде нашою спільною великою перемогою — в ім’я життя, свободи і прагнення до щастя кожної людини, кожної родини», — наголосила вона.

Читайте також: США відреагують швидко і жорстко у разі анексії росією додаткових територій України

Дружина президента підкреслила, що це не лише її прохання, а і її чоловіка.

«Ми хочемо, щоб кожен батько і кожна мати могли сказати своїй дитині: засинай спокійно – більше не буде повітряних тривог, ракетних ударів. Хіба це завелике бажання?» — сказала вона.

Нагадаємо, дружина президента України Олена Зеленська перебуває з візитом у Вашингтоні на запрошення першої леді США Джилл Байден.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!