Олігарх Жеваго придбав спиртзавод на Львівщині

2666 0
Бізнесмен став власником Воютицького спиртзаводу, викупленого на торгах Фонду держмайна України.
Фото: Ferrexpo

Фото: Ferrexpo

Колишній народний депутат, олігарх Костянтин Жеваго купив Воютицький спиртзавод, що раніше належав держконцерну «Укрспирт». У грудні 2020 року підприємство продали з аукціону Фонду держмайна. Бізнесмен формує новий напрямок з виробництва спирту – окрім Воютицького МДП, він придбав ще чотири спиртзаводи держконцерну. Про це пише Економічна правда.

Читайте також: Рава-Руський спиртзавод продали майже за 32 млн грн 

Зокрема, до складу групи бізнесмена Костянтина Жеваго, поки входять 5 викуплених підприємств «Укрспирту» – Воютицький МДП (Львівщина), Вишняківський МДП (Полтавщина), Іванківський МДП (Черкащина), Тхорівскій МДП (Київщина) та Довжоцький МДП (Хмельниччина).

Підприємства були приватизовані упродовж грудня 2020 року – травня 2021 року однією і тією ж київською структурою – ТОВ»СКН «Сучасна комерційна нерухомість», кінцевим бенефіціаром якої є киянин Дмитро Березовенко, про що вказано у документах, переданих Антимонопольному комітету за дозволом на купівлю спиртзаводів.

Читайте також: Спиртовий завод на Сокальщині продали за 55 млн грн

Як повідомляє видання, сумарні витрати компанії на приватизацію 5 спиртзаводів становлять 300 млн грн. Кінцевим власником інвестицій є олігарх Костянтин Жеваго.

Приватизація заводів ДП «Укрспирт», яка розпочалася восени минулого року, триває дотепер. Зокрема, на Львівщині на торгах продали Воютицький, Рава-Руський, Сокальський і Бродівський спиртзаводи.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Фонд державного майна продав Бродівський спиртовий завод, що у Сокальському районі за 55 млн грн. Компанія «Клімат плюс», яка і стала новим власником спиртзаводу, отримала: бардосховище, спиртобазу, солодовню, ферму і зерносховище.

Читайте також: На Львівщині з аукціону продали спиртзавод за 48 млн грн 

Костянтин Жеваго – український бізнесмен, екснардеп восьми скликань, виконавчий директор гірничорудної компанії Ferrexpo. Він є засновником банку «Фінанси та Кредит». У рейтингу найбагатших людей від «Forbes Україна» за 2021 рік олігарх перебуває на третій сходинці зі статком 2,4 млрд доларів.

Жеваго є фігурантом справи у причетності до розкрадання коштів банку "Фінанси та Кредит" на суму 2,5 млрд грн. 15 липня 2021-го Інтерпол оголосив бізнесмена у міжнародний розшук у справі щодо розтрати цих коштів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!