Онкополіклініку на вулиці Єфремова переселять в інше приміщення

10041 2
А звільнену будівлю віддадуть в оренду під приватний будинок для пристарілих.
Фото: wikimedia.org

Фото: wikimedia.org

Поліклінічне відділення Львівського регіонального діагностично-лікувального онкоцентру, що на вул. Єфремова, 59 у Львові, переїде у будівлю на вул. Гашека. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий.

«Є звернення керівника онкологічного центру Ігоря Ковальчука про те, що поліклініка, що розташована на вул. Єфремова, 59 після завершення ремонтів на вул. Гашека переїде туди. Щоб звільнені площі не пустували, пропонується передати їх в оренду під такий соціальний напрямок як центр геронтології. Тобто для утримання громадян похилого віку», – говорить Віктор Кусий.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об'єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

За його словами, учора управління розмістило оголошення про пошук орендаря. На заявки чекатимуть протягом 10 робочих днів або два тижні. Віктор Кусий каже, що в управлінні очікують, що зголоситься більше одного заявника, відтак проведуть конкурс. Загалом процес триватиме півтора-два місяці.

«Коли приміщення поліклініки будуть вивільнені, нам скаже онкоцентр. Все залежить від них. Можливо, це буде цього року, якраз до того часу, як ми знайдемо орендаря», – говорить чиновник.

Для оренди пропонується трохи більше 170 квадратних метрів у триповерховому будинку. Приміщення, кажуть балансоутримувачі, у задовільному стані. Вартість оренди під центр геронтології становитиме 1% від грошової оцінки майна. Втім, таку оцінку проведуть лише після того, як зберуть заявки від потенційних орендарів, тож наразі ціну назвати не можуть.

Читайте також: Хвороба-детектив. Як діагностувати ревматизм та навчитись з ним жити

Гроші від оренди приміщення, каже Віктор Кусий, ітимуть на потреби Львівського регіонального онкоцентру.

«Мова йде про залучення приватного інвестора. Орендна плата буде не надто велика, але питання ще в утриманні будинку, витратах на комунальні послуги тощо. Це також немалі суми. Так само, певно, ітиметься про виконання якихось ремонтних робіт, покращення майна», – говорить керівник управління майном спільної власності ЛОР.

На запитання про те, чому приміщення пропонують саме під «пільговий» напрямок медицини, Віктор Кусий каже, що інакше ризикують не знайти орендаря.

«Якщо ми пропонуватимемо приміщення під класичну медичну практику – приватну клініку чи стоматологічний кабінет, то це будуть дуже великі суми оренди як на таку площу, бо там вартість оренди становить 20% від грошової оцінки майна. І я сумніваюсь, що ми зможемо знайти орендаря на таких умовах. Тому, власне, вибрали цей соціальний напрямок, що за орендною платою дешевший і має соціальну складову, вкрай затребувану на ринку», – пояснює чиновник.

Термін оренди приміщень на вул. Єфремова, 59 становитиме 2 роки 11 місяців.

Читайте також: У домі покинутих надій. Як доживають віку самотні львів’яни

Додамо, у Львові є комунальний геріатричний пансіонат, що перебуває на балансі ЛОР. Торік улітку в облраді повідомили, що приміщення пансіонату на вул. Медової печери, 71 відремонтують частково за кошти інвестора – турецької фірми. А цьогоріч ЛОР задекларувала, що виділить на ремонт корпусу №1 геріатричного пансіонату 1,3 млн грн із 40 млн грн, що отримала від Львівської міськради за приміщення для Центру опіки сиріт УГКЦ на вул. Короленка, 7 у Львові.

Олександра Бодняк


Читайте також:
18 Жовтня, 2019 15:43
666 ... одне зрозуміло -- хочуть замутити , щоби заробити ... на хворих і немічних ... Слава Україні ! ...
18 Жовтня, 2019 15:28
Шот Леся На Гашека нема умов у відділі хіміотерапії. Людям проводять процедури в жахливих умова, а керівництво вирішило що місця вистарчить всім. Чого не розширити свої проблемні відділи, а ще ущільнювати, щоб важкохворі перебували в гнітючих умовах?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!