Онлайн-калькулятор вираховує доцільність придбання електромобіля. Де переглянути?

3943 0
У мережі з’явився сервіс, який допоможе користувачеві визначитися, чи варто купувати електромобіль і якою буде економія від такої покупки.
фото: Андрій Поліковський

фото: Андрій Поліковський

Киянин Владислав Карпенко власноруч започаткував проект «Легкомобіль» – сервіс для автомобілістів (зокрема, власників електромобілів), який допомагає полегшити вибір людей в пошуках та утриманні екологічно чистого виду транспорту. Нині проект лише набирає популярності. З часом він має перетворитися в онлайн-майданчик для автомобілістів з додатком, який допоможе керувати авто зі смартфона і з можливістю замовлення офлайн-послуг. Однак, зараз Владислав запустив на сайті досить цікавий сервіс: онлайн-калькулятор, який допоможе користувачеві визначитися, чи варто купувати електромобіль і якою буде економія від такої покупки, повідомляє ресурс AIN.UA.

Читайте також: До Львова завітав марафон електромобілів. Фоторепортаж

Загалом, калькулятор розраховує не повну вартість електрокара, а саме різницю між вартістю авто на електроприводі і бензинового авто. «Кожен, хто придивляється до електромобілів, чув про «5 грн на 100 км» і т.д., але потрібно порахувати, чи буде вигідно це – адже зараз електрокари дорожчі, ніж подібні бензинові моделі. Тому постає питання: за скільки часу це вкладення окупиться», – пояснює принцип роботи сервісу Владислав Карпенко. Власник сервісу також додає, що на даний час калькулятор працює в тестовому режимі, а дані для нього збираються вручну. Розрахунки проведяться на основі середньої вартості електроенергії за тарифом на вересень 2015 року (0.79 грн/кВтг). 

Щодо майбутнього проекту, то Владислав розраховує перетворити його на сервіс, який буде повністю вирішувати такі актуальні для власників електрокарів питання як: парковка, зарядка, мийка, технічне обслуговування, страховка та інше.  Зараз на сайті збираються акції від дилерів електромобілів, інформація для власників таких авто, а також для тих, хто тільки збирається їх купити, – інформує Eco Town.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!