Зі Львова до Лувру в один клік. Топ-5 музеїв світу, доступні онлайн

4673 0
Відтепер не потрібно стояти у кількагодинні черзі, щоб побувати в Луврі чи Метрополітені. Інтернет надає можливість подорожувати світом та відвідувати найвідоміші музеї, не покидаючи власної домівки. Пропонуємо топ-5 музеїв, які можна відвідати онлайн.
фото: www.vparis.net, ditravel.com.ua, luxuryblog.am, dt.ua

фото: www.vparis.net, ditravel.com.ua, luxuryblog.am, dt.ua

Музей Гуггенхайм – наразі можна віртуально переглянути близько 120 творів із колекції Гуггенхайма. Більшість із них входять до експозиції про мистецтво південної та південно-східної Азії, а також до проекту про сучасне мистецтво. Протягом цього року музей обіцяє додати до віртуального туру експонати з Латинської Америки, Близького Сходу та Північної Африки. Переглянути експонати онлайн можна завдяки проекту Google Cultural Institute

Венеційська бієнале - Інтернет-користувачі мають нагоду в деталях роздивитися головні майданчики Венеційської бієнале: центральний павільйон, Венеційські сади, Арсенал та інші. Також у колекції доступні 590 експонатів арт-проекту.

Букінгемський палац – Відео з екскурсією оснащене технологією 3D, що дозволяє охопити всі деталі резиденції королеви Британії. Завдяки панорамній зйомці та динаміці, у користувачів є унікальна можливість оглядати величні зали Букінгемського палацу в бажаному напрямку. Також інтернет-мандрівників супроводжує віртуальний гід. Тривалість екскурсії – 10 хвилин.

Лувр – тепер не потрібно їхати до Франції й стояти у кількагодинній черзі, щоб побувати у Луврі. Екскурсія на цьому сайті більше нагадує комп’ютерну 3D-гру: вид від першої особи, можливість підходити до картин і отримувати інформацію про знайдені предмети. На жаль, в тривимірному варіанті оглянути можна не все: на даний момент в режимі 3D-екскурсії доступні тільки кілька залів і каплиця. Для перегляду галереї доведеться встановити 3DVIA Player. Сайт підтримує як французьку, так і англійську мови.

Google Art Projectпроект зібрав у єдину базу і систематизував роботи з 17 музеїв світу. Art Project охоплює дев’ять країн, 385 виставкових зал та 400 художників і 1060 фотокартин у високому картин у високому розширені. Охочі можуть побачити картини з Третьяковської галереї, Метрополітену, Тейту і Ермітажу. Проте, на сайті також можна переглянути і менш відомі, проте не менш цікаві експозиції.  Наприклад, виставку килимів з Азербайджану, Національний театр Праги чи Музей сучасного мистецтва Японії.

Читайте також: Віртуальна мандрівка замками Львівщини. Що подивитись?

За матеріалами: artukraine.com.ua, gsmkiss.webukr.net

Опулікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!