Онлайн-навчання для 5-11 класів, санкції проти Козака і 56 проблемних ділянок у Львові. Головне

1025 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Михайлівському соборі у Києві 20 січня попрощались з львів’янином, водієм BlaBlaCar Тарасом Позняковим, якого вбили у 2016 році. Востаннє батьки та друзі бачились із хлопцем 4 квітня 2016 року. Того дня Тарас зареєстрував поїздку до Києва у додатку BlaBlaCar. В автомобілі з ним були два попутники. Син останній різ телефонував батькам біля селища Бобриця за 25 кілометрів від Києва. Після він зник і на зв'язок більше не виходив.

У передостанній день паралімпійського чемпіонату світу з біатлону «золото» на дистанції 12,5 кілометрів виборов представник Львівщини Павло Баль. Це перша нагорода такого високого гатунку в історії парабіатлону Львівщини.

Читайте також: Як у Львові формували тариф на оплату перевезень у громадському транспорті. Пояснення 

США ввели санкції проти чотирьох українців, яких, за інформацією Держдепу, завербували в ФСБ для здобуття чутливої інформації та розхитування ситуації в Україні. Двоє з них – народні депутати. Йдеться про народного депутата «Опозиційної платформи – За життя» з Львівщини та соратника Віктора Медведчука Тараса Козака, ще одного депутата ОПЗЖ Олега Волошина, колишнього депутата від «Партії регіонів» Володимира Олійника та колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

У Львові є 56 ділянок, де ускладнений рух через затори і де часто стаються ДТП (перелік щороку надає поліція). Уже напрацьовані певні рішення, аби покращити ситуацію на них.

Читайте також: Як учням і студентам отримати е-квиток. Перелік необхідних документів 

У Львові почали будівництво сміттєпереробного заводу поблизу очисних споруд «Львівводоканалу» на вулиці Пластовій, 13. Упродовж тривалого часу через його будівництво тривали протести, суперечки та обговорення. Тvoemisto.tv вирішило з'ясувати у керівника ЛКП «Зелене місто» Тараса Калужного, яким саме він буде, чи буде це сміттєпереробний завод чи просто сортувальна лінія, про яку говорять останнім часом.

Штаб із протидії Covid-19 у Львові рекомендує із понеділка, 24 січня, перевести 5-11 класи на дистанційне навчання. Водночас обласна комісія ТЕБ і НС на засіданні 19 січня прийняла рішення про необхідність переходу на дистанційне навчання учнів 5-11 класів. Розпочати онлайн-навчання школи області мають з понеділка, 24 січня.

Національний банк України підвищив облікову ставку до 10%. Як пояснюють на сайті Мінфіну, зміна облікової ставки є важливим сигналом для визначення банками процентних ставок за вкладами і позиками. Чим вище ключова ставка, тим дорожче кредити і депозити в нацвалюті.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!