Оновлена інтерактивна мапа з укриттям та коли у Львові ліквідують аварійні ями. Головне за добу

1782 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Ями на вулицях є в усіх районах міста, страждають переважно ті вулиці, де не було капітальних ремонтів за останні десять років, і це визнають у Львівській міській раді. Також там запевняють, що за декілька тижнів сухої погоди зможуть ліквідувати аварійну ямковість. На це щороку місто витрачає до 15 мільйонів гривень.

Читайте також: Застиглий блиск вілли «Сонячної», або Де у Львові може з'явитися музична галерея

На вул. Пекарській, 41 у Львові запрацював центр рекрутингу територіальної оборони. Тут охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви і документи на вступ до сил територіальної оборони. Центр діє на 2-му поверсі на вул. Пекарській, 41. Один фахівець консультуватиме й надаватимуе довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, а інший, представник бригади територіальної оборони, прийматиме документи на вступ до бригади.

Президент України Володимир Зеленський призначив послом України в Польщі уродженця міста Стрий на Львівщині Василя Зварича. До цього послом був Андрій Дещиця, якого призначили ще у 2014 році. Перед тим він кілька місяців, які припали на анексію Криму та початок війни на Донбасі, був виконувачем обов’язків міністра закордонних справ України.

Жовківський районний суд визнав винним власника ресторану «Панський книш», що у селі Куликові поблизу Львова, та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень. Слідство встановило, що у липні минулого року власник ресторану організував проведення бенкету, під час якого допустив грубі порушення санітарних правил та норм працівниками закладу харчування. Через це 16 відвідувачів ресторану госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з діагнозом «сальмонельоз».

Читайте також: Будівництво першої платної дороги на Львівщині не розпочнуть цього року

За приміщення колишніх залізничних кас на вул. Академіка Гнатюка, 20-22 позмагаються три видавництва – два зі Львова та одне із Києва. За право боротимуться «Видавництво Старого Лева» (Львів), Видавництво «Човен» (Львів) та «Дух і Літера» (Київ). Уже наступного тижня комісія має заслухати презентації учасників інвестиційного конкурсу, їхнє бачення облаштування простору, а переможця спеціальна комісія ЛМР визначить до кінця лютого цього року.

У Львові створили оновлену інтерактивну карту із укриттями для мешканців міської територіальної громади. Наразі таких укриттів нараховують близько 6 тисяч. Укриття розташовані у підземних приміщеннях житлових будинків та торгових центрів. Мешканців закликають перевірити доступ до свого підвалу та поговорити про це із сусідами.

Читайте також: У Львові створили оновлену інтерактивну карту із укриттями на випадок надзвичайних ситуацій

Кіберфахівці СБУ виявили та ліквідували у Львові 2 ботоферми. Їхня загальна «потужність» становила 18 тисяч фейкових акаунтів. За попередньою інформацією, адміністраторів ботоферми курували організатори з РФ. Як встановило слідство, до протиправної діяльності причетні троє мешканців Львівщини. Двоє зловмисників обладнали свої помешкання під потреби «ботоферм», а третій забезпечував їх технічне обслуговування.

Усі громадяни України віком понад 60 років отримають від держави смартфон. Про це президент Володимир Зеленський заявив у ході Дія.Саміту.

З 28 лютого «Укрзалізниця» запускає дизель-поїзда №812/813 Львів – Тернопіль – Чернівці – Коломия. Новий потяг курсуватиме по буднях.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!